Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 15-11-2001 District Sittard
Heerlen

Politiebericht

Geen politie bij de voetbalwedstrijd Fortuna-FC Den Bosch beschikbaar

De Regiopolitie Limburg-Zuid kan op 22 december van dit jaar geen politiemensen leveren voor de voetbalwedstrijd Fortuna/Sittard - FC Den Bosch, die op die dag door de KNVB is gepland. De reden van het ontbreken van politie bij deze wedstrijd is de planning van de verhoogde politie-inzet in de maand december. Deze verhoogde inzet heeft te maken met de invoering van de Euro, waarbij de ME onder andere twee dagen elders in Nederland wordt ingezet en de ME-inzet bij een groot aantal voetbalwedstrijden, zoals onder andere de wedstrijden Fortuna/Sittard - Utrecht, Roda JC - Ajax en Roda J.C.
- Bordeaux.
De datum 22 december tegen FC Den Bosch is door de KNVB ingelast omdat de wedstrijd op de oorspronkelijke geplande datum van 6 december door diverse verschuivingen in het competieprogramma niet gespeeld kan worden. Wedstrijddata zaten tekort op elkaar, terwijl Fortuna/Sittard twee wedstrijden achter lag op het schema en de KNVB dat enigszins wilde gelijktrekken. Zo werden ook de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord uitgesteld in verband met Europese verplichtingen van deze twee clubs.
Ten gevolge van de geplande activiteiten in de maand december en de daarbij behorende noodzakelijke politie-inzet is de rek er uit. Donderdag 15 november is er nog contact geweest tussen de KNVB en de Leiding van de Politieregio Limburg-Zuid. Hierbij werd het besluit van de Politie in de richting van de KNVB nader uiteengezet.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR Heerlen)