Rijksmuseum van Oudheden

Persbericht


- december 2001 -
Liefdesnest in Rijksmuseum van Oudheden

Tijdens de kerstvakantie wordt het Rijksmuseum van Oudheden omgetoverd in een liefdesnest. In de Egyptische tempel van het museum hangen voor de gelegenheid 'mistletoe' takken, waaronder geliefden elkaar volgens oud gebruik elkaar kunnen zoenen en trouw beloven. Rond het thema 'Liefde en geliefden' worden van 22 december tot en met 6 januari 2002 dagelijks tal van activiteiten georganiseerd voor de jeugdige bezoekers. Met knutselopdrachten, spannende speurtochten en films maken kinderen spelenderwijs kennis met de culturen van de Oude Egyptenaren, de Grieken en de Romeinen.
Speurtochten
Op zoek naar de liefdesparen in de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden. Bij de kassa van het museum zijn speciale kinder-speurtochten te koop.
Kosten: 1,00 (exclusief museumbezoek)

Knutselen
Knutsel een kadootje voor de liefste papa of mama. Onder begeleiding van museummedewerkers kunnen kinderen een kartonnen versie knutselen van een Armeense houten wagen of versierde zilveren beker en kleurplaten maken. De wagen en de beker zijn tot 3 maart te bewonderen in de tentoonstelling 'Armenië. Verborgen rijkdom uit de bergen'. Tijden: 12.00 - 16.00 uur
Kosten: 2,50 (exclusief museumbezoek)

Films
Films over het oude Egypte in de filmzaal van het museum. Tijden: 12.00 - 16.00 uur
Kosten: bij entreeprijs museum inbegrepen