AFC AJAX

|-------------------------------------------------------------| | Nieuwsbrief AFC AJAX | |-------------------------------------------------------------|

Amsterdam, 21 december 2001

Koeman en Krol openen vernieuwde Ajax Fanshop,
Ajax Museum en Supportersbalie

Op zaterdag 22 december zullen Ajax-coach Ronald Koeman en zijn assistent Ruud Krol op feestelijke wijze de geheel vernieuwde Ajax Fanshop, het heringerichte Ajax Museum en de Supportersbalie openen. Koeman en Krol verrichten om 14.00 uur die dag de officiële openingshandeling, omringd door de nodige festiviteiten. Door de verbouwing hebben de Ajax Fanshop en het Ajax Museum voor Europese begrippen bijzondere proporties en een unieke sfeer gekregen.

Naast Koeman en Krol zullen op 22 december ook twee spelers aanwezig zijn voor het uitdelen van handtekeningen.

De Ajax Fanshop is omgetoverd tot een winkel met allure. Van 180 m² is het winkeloppervlak toegenomen tot 450 m². De zeer ruime collectie is voor het eerst volledig zichtbaar voor het winkelend publiek. Ook het bedrukken van het gewilde Ajax-shirt gebeurt in de nieuwe Ajax Fanshop onder de ogen van de fans. Met de uitbreiding van twee naar vijf kassa's zal bovendien de wachttijd van klanten zo goed als verdwijnen.

Het Ajax Museum is in de nieuwe opzet ondergebracht op één etage, waar de historie en de internationale successen van Ajax in volle glorie tot hun recht komen. De permanente tentoonstelling is meer dan een uitstalling van relikwieën, Europa Cups en Wereldbekers: in beeld en geluid herleeft het roemruchte verleden van Ajax. Uiteraard eert het Ajax Museum ook de kopstukken uit de Ajax-historie. Zo staan Johan Cruijff en Marco van Basten elk met hun eigen vitrine gebroederlijk naast elkaar in het nieuwe Ajax Museum.

De Supportersbalie is de vraagbaak voor alle fans van Ajax. Supporters van Ajax kunnen er tevens terecht voor al hun kaartjes.

De Ajax Fanshop opent op 22 december zijn deuren overigens al om 9.30 uur. Tussen 12.00 en 13.00 uur is er gelegenheid voor de kinderen om op de foto te gaan met Lucky, de mascotte van de Ajax Kids Club. Voor iedere bezoeker van de Ajax Fanshop is er een helium luchtballon in de vorm van een Ajax-shirt. En wie met korting artikelen wil kopen, heeft de kans zijn eigen kortingspercentage te bepalen met een welgemikte trap op een doel met verschillende gaten.

Persafdeling AFC Ajax
Tel: 020-3 111 419
Fax: 020-3 111 483
Jacob Bergsma 06 ? 222 360 20 j.bergsma@ajax.nl Hanneke Schermerhorn 06 ? 51 425 225 h.schermerhorn@ajax.nl