Vlaamse overheid

De leden van de Vlaamse regering hebben vandaag kennis genomen van de executive summary van het rapport dat door de specialisten van de GIMV en van een externe consultant opgemaakt is m.b.t. het door de Vlaamse Regering aan de PMV gevraagde onderzoek naar het businessplan van NEW DAT.

De Vlaamse regering ziet geen reden om haar eerdere beslissing om niet te participeren in NEW DAT te herzien. Ter zake stelt zij vast dat niet voldaan is aan alle voorwaarden gesteld door het Vlaams Parlement en door haar eigen beslissingen van 9 en 16 november jl.

De huidige beslissing is ook genomen op basis van de debatten die in het Vlaams Parlement gehouden zijn, en die duidelijk hebben gemaakt dat de Vlaamse volksvertegenwoordiging ervoor opteert om enkel te investeren in de kerntaken van de Vlaamse overheid.

Daarom bevestigt de Vlaamse regering nogmaals haar engagement om 1 miljard frank (25 miljoen euro) beschikbaar te houden voor investeringen in de luchthavenactiviteiten in en rond Zaventem. Tevens herinnert de Vlaamse regering eraan dat zij, via de sociale maatregelen die werden voorzien, tenvolle haar verantwoordelijkheid opneemt, binnen haar bevoegdheidsterrein, voor de gevolgen van het faillissement van Sabena.

Tot slot verheugt de Vlaamse regering zich over het feit dat er blijkbaar voldoende privé-kapitaal gevonden werd om NEW DAT te laten starten.

(

Vlaamse overheid