Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.25 uur
Snelheidscontrole

UTRECHT Vrijdagmorgen heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Lessinglaan.

Van kwart over acht tot kwart over elf werd de snelheid gecontroleerd van 1.526 voertuigen. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. In totaal 62 automobilisten reden te hard. De hoogstgemeten snelheid was 83 km/u.

Bijzondere verlichtingscontrole

UTRECHT - Op 5 december heeft het wijkteam Leidsche Rijn een preventieve verlichtingscontrole gehouden op de Schoolstraat in Vleuten. Mensen die een klein mankement aan de fiets hadden, kregen een Sinterklaas gedicht mee waar uit viel te lezen dat ze met die brief naar de fietsenmaker konden gaan, voor een gratis reparatie (van kleine mankementen). Degene die hier geen gehoor aan zou geven kon er op rekenen dat de politie op korte termijn op dezelfde plek zou staan om te bekeuren. In totaal zijn toen veertig van die brieven uitgereikt.

20 december is weer gecontroleerd op de fietsende schooljeugd Schoolstraat te Vleuten. In korte tijd passeerden circa 200 fietsers op weg naar Maarssen. Hiervan kregen er slechts veertien een bekeuring voor defecte verlichting. Ruim 90 procent van de Vleutense schooljeugd fietst verlicht.

Dodelijk verkeersongeval

DE MEERN Vrijdagmiddag heeft een ernstig verkeersongeluk op de Meerndijk het leven gekost aan een man en een vrouw uit Valkenburg.

Een 42-jarige man en zijn 30-jarige vrouw uit Valkenburg reden met hun 7-jarige zoontje en een 9-jarig neefje uit Oudewater om kwart over vier over de Meerndijk. De 42-jarige bestuurder is de macht over het stuur verloren nadat hij met zijn rechtervoorwiel in de berm is gekomen. Hierdoor kwam de auto dwars over de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Een 36-jarige man uit Oudewater kon de auto niet ontwijken.

De 30-jarige vrouw is ter plaatse overleden. Haar man is zwaar gewond naar het UMC vervoerd, waar hij zaterdagmorgen aan zijn verwondingen overleed. De kinderen zijn met beenletsel naar het UMC gebracht. De 36-jarige man uit Oudewater is met nekletsel overgebracht naar het Hofpoort ziekenhuis in Woerden ter observatie. De Meerndijk is langere tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De Rijksdienst voor het Wegverkeer stelt een onderzoek in naar de aard en omstandigheden van het ongeval.