Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

berichten van vrijdag op zaterdag
11:30 zaterdag 22 december 2001

Martin Panman
0651611628

Meisje verongelukt

ASSEN. Vrijdagmiddag is een 14 jarig meisje uit Assen dodelijk verongelukt. Ze fietste over de Weiersstraat. en wilde op de kruising van de Weiersstraat. met Het Kanaal vermoedelijk rechtdoor fietsen. Een 28 jarige bestuurder van een vrachtauto uit 2e Exloermond reed eveneens over de Weiersstraat en sloeg toen hij groen licht kreeg rechtsaf. Het meisje is toen vermoedelijk tegen de vrachtauto aangefietst, gevallen en onder de wielen van de vrachtwagen terecht gekomen. Zij overleed daardoor terplaatse. Voor fietsers die op de fietsstrook rechtdoor of rechtsaf willen slaan is een apart verkeerslicht. Als autos groen licht hebben, hebben fietsers rood licht. Een onderzoek wordt ingesteld of de verkeerslichten goed werkten.

Auto in het water

EMMEN. Vanmorgen vroeg gleed er een auto in het Oranjekanaal in Emmen. Een 49 jarige man uit Klazienaveen kwam uit de richting van Klazienaveen en remde af voor de kruising met het Oranjekanaal. Het wegdek was echter glad door sneeuwval, waardoor de auto rechtdoor gleed en in het kanaal terechtkwam. De Klazienavener kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Zijn auto moest door een bergingsbedrijf uit het water getakeld worden.

Doorrijden na aanrijding

ASSEN. Vrijdagmiddag gebeurde er een kop-staart aanrijding op de Kruising Industrieweg Havenkade. Een 21 jarige uit Assen afkomstige automobilist was met zijn auto tegen de achterkant van de auto van een 59 jarige automobilist eveneens uit Assen, gereden. Vervolgens ging de 21 jarige Assenaar er met hoge snelheid zijn auto vandoor. De andere Assenaar, die wel graag gegevens van de bestuurder wilde hebben, reed er achteraan. Op de Storkweg veroorzaakte de 21 jarige nog een aanrijding. Ook hierna reed hij door. Uiteindelijk kon de 59 jarige Assenaar de andere auto tot stoppen dwingen. Door de politie werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een blaasproef wees uit dat hij 245 ugl. Zijn auto werd inbeslaggenomen. De man krijgt een proces-verbaal.

Auto tegen boom

ZUIDLAREN. Op de Hogeweg in Zuidlaren reed vannacht een 28 jarige Zuidlaarder tegen een boom. Door het ambulance personeel is de bestuurder uit de auto gehaald en overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Groningen. Omdat hij naar alcohol rook is in het ziekenhuis een bloedproef van hem gevorderd. De man weigerde dit. Hij verklaarde dat hij niet had gereden. Zijn auto bleek niet verzekerd te zijn. De man krijgt een proces-verbaal.

Hoe zo BOB?

In Eext op de N34 blies vannacht een 64 jarige automobilist uit Gieten 440 ugl. In Bargercompascuum blies een 22 jarige bestuurster uit Nieuweroord 245 ugl. In Emmen blies een 19 jarige automobilist uit die plaats 395 ugl en in Hoogeveen blies een 23 jarige Hogevener 530 ugl. Allen hebben een proces-verbaal gekregen.

Jongen mishandeld

EMMEN. Een 14 jarige jongen is vrijdagmiddag bij de Rabobank in Emmerhout mishandeld. De jongen ging met zijn moeder naar de bank. Terwijl zijn moeder naar binnen liep deed hij zijn fiets op slot. Hij werd toen door twee jongens lastig gevallen en geslagen. De jongeman verdedigde zich en probeerde de bank binnen te komen. Dat werd hem belet en via een mobieltje werden er nog drie andere jongens gewaarschuwd en gezamenlijk begon men op de jongeman in te slaan. Het lukte het slachtoffer uiteindelijk toch de bank binnen te komen, waar de andere vijf jongens hem na kwamen. In de bank ging het gevecht verder. De moeder van de jongen en een bankbezoeker kwam tussenbeide. Nadat de jongelui diverse bedreigen naar de jongen en de moeder hadden geuit, verlieten zij de bank. De politie stelt een verder onderzoek in.

Vechtpartij
ASSEN. In de Rolderstraat gebeurde vrijdagavond een vechtpartij. Een groep jongeren gooiden rookbommetjes in een winkel. De winkelier kon een van de jongens grijpen, waardoor op dat moment ook de andere jongens zich er mee begonnen te bemoeien. Er ontstond een vechtpartij tussen de winkelier en een aantal jongeren. De politie die snel terplaatse was, hield 6 jongelui aan. Ondanks hun jeugdige leeftijd, variërend van 14 tot 17 jaar, zijn de jongelui aangehouden en inverzekering gesteld. Ze zijn in de cel ingesloten. In de loop van vandaag zullen ze weer vrij komen.

Illegaal vuurwerk
WESTERBORK. In Westerbork is vrijdagavond een 35 jarige bestuurder van een busje aangehouden. De man had in zijn auto een grote hoeveelheid, ongeveer 400 kilo, illegaal vuurwerk liggen, bestaande uit lawinepijlen, chineese rollen, strijkers en mortiergranaten. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder in Smalhorst op de A28 was doorgereden bij een grote verkeerscontrole. In Westerbork op de Twee Provinciënweg eindigde het avontuur van de Delftenaar. De auto en het vuurwerk is inbeslaggenomen.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe