Politiebericht Flevoland: Gehele regio 22-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanrijding met dodelijke afloop
DRONTEN - Op de A6 bij de Ketelbrug is vrijdagmiddag een 37-jarige man uit Vlagtwedde om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. De man zat samen met twee andere mannen uit Bedum van resp. 28 en 33 jaar als passagier in de auto, bestuurd door een 34-jarige man uit Bedum. Ze waren onderweg van Almere naar Groningen, toen ze vermoedelijk door aquaplanning de macht over het stuur verloren en tegen de vangrails botsten. Daarbij werd het slachtoffer uit de auto geslingerd en aangereden door een auto op de andere rijbaan, die hem niet meer kon ontwijken. Hij overleed ter plaatse. De overige inzittenden van de auto zijn door ambulancepersoneel onderzocht en vervolgens overgebracht naar politiebureau Emmeloord, waar ze zijn opgevangen door Slachtofferhulp. De rijbaan bij de Ketelbrug is van 14.00 tot 16.30 uur afgesloten geweest voor alle verkeer, dat zoveel mogelijk is omgeleid via Lelystad Noord.

Alcoholcontrole Dronten goed verlopen
DRONTEN - De politie heeft vrijdagavond van 16.00 uur tot 23.30 uur alcoholcontroles gehouden aan De Noord, De Wissel, de Dronterweg en het busstation. Daarbij zijn in totaal 492 blaasproeven afgenomen. Geen van de gecontroleerde personen verkeerde onder invloed, wat een zeer goed resultaat genoemd mag worden.

Alcoholcontroles Urk en NOP
URK - Afgelopen nacht zijn bij alcoholcontroles op Urk en in de NOP een aantal aanhoudingen verricht wegens rijden onder invloed. Van 20.40 tot 22.20 uur is er een controle gehouden op de Espelerlaan, waarbij 175 automobilisten zijn gecontroleerd. Geen van hen verkeerde onder invloed.
Op Urk is van 23.30 tot 02.30 uur op verschillende plekken gecontroleerd. In totaal zijn 42 automobilisten gecontroleerd, waarvan er vier een proces verbaal kregen voor rijden onder invloed. Ook zijn vijf bromfietsers gecontroleerd. Zij verkeerden allen onder invloed. Deze bromfietsers, in de leeftijd van 16 tot 23 jaar, hadden bij de blaastest waardes van 270 ug/l (0.6 promille) tot 575 ug/l (1,3 promille) en kregen een rijverbod (van 1 tot 6 uren) en een transactie (vanaf 160 gulden) of proces verbaal.

Aanhouding wegens bezit vuurwapen
ALMERE - Vrijdagmiddag is een 33-jarige man uit Almere aangehouden in een woning aan de Deltastraat. De man was niet teruggekeerd van verlof uit het Huis van Bewaring en probeerde te vluchten toen agenten dat kwamen controleren. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de aanhouding trachtte de verdachte een vuurwapen te pakken. Het wapen is in beslag genomen. De man is na verhoor overgebracht naar het huis van bewaring om de rest van zijn straf uit te zitten.

Aanhouding na vernieling
ALMERE - Vrijdagavond is een 22-jarige man uit Almere aangehouden aan het Havenzicht wegens vernieling van een ruit van een restaurant. De verdachte verkeerde onder invloed en had om onbekende reden ruzie met twee andere personen. In het voorbijgaan vernielde hij de ruit en beschadigde een aantal geparkeerde auto`s. Bij zijn aanhouding werd eveneens een mes bij hem aangetroffen en in beslag genomen. De 22-jarige is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Rijden onder invloed
ALMERE - Op de Westerdreef is vanmorgen vroeg een 29-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed voor de controle kon plaatsvinden een parkeergarage in. Bij de blaastest blies hij 640 ug/l (1,5 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Even later werd aan een Westerdreef een 31-jarige bestuurder van een bestelbus aangehouden, die eveneens onder invloed verkeerde. De man blies 460 ug/l (1,05 promille) en kreeg een rijverbod van 4 uren en een proces verbaal.