Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-12-2001

Politieberichten district Eemland noord, 12.35 uur
Wateroverlast door hennepplantage

SOEST De politie werd op vrijdagochtend 21 december gestuurd naar een woning aan het Saenredamplantsoen. Vanuit een woning op de 1e etage werd wateroverlast veroorzaakt. De bewoner van de woning was niet thuis waarop de politie besloot de woning in te gaan. Daar troffen de agenten in twee kamers een hennepplantage aan. De plantage, bestaande uit 500 planten, en de bijbehorende apparatuur werd inbeslaggenomen op last van de Officier van Justitie. Naar de bewoner c.q. eigenaar van de plantage wordt een onderzoek ingesteld.

Onder invloed achter het stuur

EEMNES De politie behandelde op vrijdagavond 21 december een aanrijding op de kruising Bisschopsweg met de Eemweg, waarbij bleek dat een 39-jarige bij de aanrijding betrokken bestuurder, alcohol had gedronken. De verdachte, een inwoner van Baarn werd aangehouden. Aan het politiebureau bleek bij de ademanalyse dat de verdachte 2,1 promille aan alcohol in zijn lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ernstige aanrijding met vier gewonden

SOESTERBERG Op vrijdagavond 21 december vond op de Batenburgweg een aanrijding plaats waarbij vier personen gewond raakten. De aanrijding vond plaats rond kwart over negen. Een personenauto met daarin vier inzittenden reed over de Veldmaarschalk Montgomeryweg in de richting van de Batenburgweg. De auto, bestuurd door een 18-jarige inwoner van Soesterberg, raakte door nog onbekende oorzaak in een slip en gleed met de rechterzijde tegen een aan de linkerkant van de rijbaan geparkeerde bestelauto aan. De bestelauto werd door de kracht van de aanrijding tegen twee andere geparkeerd staande personenauto`s aangedrukt.

De bestuurder en de drie andere inzittenden, twee mannen van 17 en 22 jaar oud en een 17-jarige vrouw allen afkomstig uit Soesterberg, werden door de brandweer uit het autowrak gehaald. De slachtoffers werden met diverse ambulances overgebracht naar het U.M.C in Utrecht en het Lichtenberg ziekenhuis in Amersfoort. De slachtoffers liepen o.a. inwendig letsel en botbreuken op. Twee slachtoffers verblijven op de afdeling intensive care maar verkeren buiten levensgevaar. De voertuigen raakten zwaar beschadigd. Door de Regionale Verkeers Dienst van de Politie Regio Utrecht wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.