Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-12-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 12.40 uur
Oplichting

AMERSFOORT Op vrijdagmiddag 21 december werden door de politie twee verdachten aangehouden in een winkel aan de Langestraat. De twee verdachten, een 21- jarige inwoner van Soest en een 18-jarige inwoner van Amersfoort, wilden in de winkel aankopen doen met een creditkaart waarvan de verkoper het vermoeden had dat deze gestolen was. Aan het bureau bleek de creditkaart inderdaad van diefstal afkomstig te zijn. De verdachten bleken na onderzoek al diverse aankopen met de kaart gedaan te hebben in Amersfoort. Zij werden voor nader onderzoek ingesloten.

Snorfiets-dieven ingerekend

AMERSFOORT Tijdens de surveillance zagen agenten, op vrijdagmiddag 21 december, een jongen rijden op een snorfiets over de Laan van Emiclaer. De jongen werd gecontroleerd en gaf aan de agenten een valse naam op. De snorfiets bleek gestolen te zijn en de jongen was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De jongen, een 15-jarige inwoner van Amersfoort, bekende de snorfiets gestolen te hebben.

Tevens bekende hij samen met twee vrienden meerdere snorfietsen gestolen te hebben. Ook zou er op vrijdag een aanrijding zijn geweest ter hoogte van de Bezuidenhout, waarbij men was doorgereden. Bij deze aanrijding werd ook een van diefstal afkomstige snorfiets aangetroffen zonder bestuurder. De politie hield met toestemming van de Officier van Justitie later op de dag een van de vrienden van de verdachte aan. Dit was een 16-jarige inwoner van Amersfoort. De derde verdachte moet nog door de politie worden aangehouden. Door de politie wordt nader onderzoek verricht.

Man steekt vrouw in hand

AMERSFOORT Op vrijdagavond 21 december werd een 23- jarige inwoonster van Amersfoort door een 25-jarige inwoner van Amersfoort in haar hand gestoken. Het slachtoffer reed met haar fiets over de Celsiusstraat en kwam daar op een gegeven moment de verdachte tegen. De verdachte die het slachtoffer in het verleden al eerder lastig viel, kwam op het slachtoffer af en wilde haar met een mes steken. Het slachtoffer kon met haar handen de stekende man afweren maar raakte gewond aan haar hand.

Op haar hulpgeroep kwamen getuigen af die de verdachte naar de grond werkten en hem in bedwang hielden tot de politie ter plaatse was. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het slachtoffer deed aangifte van poging doodslag nadat zij in het ziekenhuis was behandeld aan haar verwondingen.

Auto te water

AMERSFOORT Op vrijdagavond 21 december raakte op de Ringweg Kruiskamp een auto te water. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de bestuurster het voertuig al te hebben verlaten. Het slachtoffer, een 40-jarige inwoonster van Amersfoort, verklaarde door een andere automobilist gesneden te zijn met het voertuig. Hierdoor was zij met haar auto in de berm gekomen en vervolgens het kanaal ingereden.

Op eigen kracht wist zij door het portierraam uit haar zinkende voertuig te klimmen. Door een getuige werd zij naar de kant gepraat en opgevangen in zijn auto. De vrouw liep geen letsel op. Door de brandweer zal maandag aanstaande getracht worden het voertuig uit het water te bergen. De stroming in het kanaal was zo sterk dat dit op vrijdagavond niet mogelijk bleek.