Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-12-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 13.15 uur
Jeugdige portemonneedief aangehouden

LINSCHOTEN Een alerte getuige heeft vrijdagmiddag een 14-jarige jongen uit Linschoten aangehouden, nadat deze een 54-jarige vrouw uit Linschoten van haar portemonnee had beroofd.

De vrouw had om half vier aan de Vaartkade Noordzijde geld gepind en had haar portemonnee weer in haar tas gestopt. De verdachte jongen, die geen onbekende was voor de vrouw, leidde haar af , deed een greep in haar tas en ging er met de portemonnee vandoor. Een alerte getuige ging achter de jongen aan en wist hem aan te houden. De politie die ter plaatse kwam heeft de jongen meegenomen naar het bureau voor verhoor. Portemonnee en geld konden aan de vrouw worden teruggegeven.

Onder invloed

OUDEWATER In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 39-jarige man uit Maarssen aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.
De man reed in Oudewater over de Kromme Haven en werd door agenten verzocht mee te werken aan een blaastest. Deze wees uit dat hij teveel had gedronken. Bij de ademanalyse op het bureau bleek de Maarssenaar
1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Omdat het niet de eerste keer was dat hij voor het rijden onder invloed werd aangehouden, kreeg de man een dagvaarding mee om zich t.z.t. voor de rechter te verantwoorden.

Rijden onder invloed

WOERDEN Zaterdagmorgen om half vijf heeft de politie een 21-jarige man uit Capelle a/d IJssel aangehouden omdat hij met teveel alcohol op, zonder rijbewijs tegen het verkeer in reed.

De man reed in zijn auto vanaf de Johan van Oldebarneveldlaan, tegen de richting, de spoorlaan in. Hierop heeft de politie de man laten stoppen en hem tevens een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek bij ademanalyse dat de 21-jarige man 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had. Tevens kon hij geen geldig rijbewijs tonen. De man kon met drie bekeuringen het politiebureau verlaten.