Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-12-2001 Politieberichten district Maastricht (JK - 15.20 uur) Zaterdag 22 december 2001

Noorbeek; gewapende overval
Onder bedreiging van een vuurwapen kwamen op vrijdag 21 december omstreeks 00.05 uur drie vermoedelijk Oost-Europees getinte mannen een café aan de Schilberg in Noorbeek binnen en eisten van de café-eigenaar (57 jaar) en diens vrouw (56 jaar) het in de zaak aanwezige geld. Op het moment van de overval waren er geen klanten meer in het café. Met een nog onbekend geldbedrag maakten de overvallers zich na de overval uit de voeten en reden weg in een donkergekleurde auto. Van hen ontbreekt ieder spoor.

Maastricht; dronken tijdens verjaardag
Een vermoedelijk te hoge snelheid in combinatie met een te hoog alcohol gebruik leidde er zaterdag 22 december om 06.00 uur er vermoedelijk toe dat een 36-jarige autobestuurder uit Maastricht op de Wilhelminasingel in Maastricht in botsing kwam met een naast de rijbaan staande lichtmast. Zowel de lichtmast alsook de auto raakten zwaar beschadigd. De bestuurder bleek zijn verjaardag gevierd te hebben. De blaastest gaf een promillage aan van 1,64 aan reden waarom zijn rijbewijs direct werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Margraten; met auto over de kop
Toen een 42-jarige bestuurder zaterdag 22 december om 03.40 uur met zijn auto over de Rijksweg in Margraten reed schrok hij volgens zijn verklaring voor een tegemoetkomende tegenligger en gooide het stuur naar links om. Daardoor kwam hij in botsing met een naast de rijbaan staande boom en kwam uiteindelijk met zijn auto op de kop in de greppel tot stilstand. De blaastest gaf een alcoholpromillage van 1,34 aan. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.