Politiebericht Eindhoven e.o. 22-12-2001
Persbericht van zaterdag 22 december 2001

Berichten uit de regio

Oirschot: Aanhouding na vernieling
Vrijdagavond om 23.00 uur is op De Moriaan een 47-jarige inwoner van Oirschot aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een geparkeerd staande auto op de Moriaan bekrast te hebben. Een getuige zag dat de man hiermee bezig was en waarschuwde de politie.

Oirschot: Aanhouding na belediging
Op de Markt is vrijdagavond om 20.50 uur een 53-jarige inwoner van Oirschot aangehouden wegens rijden onder invloed en belediging van een ambtenaar in functie. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.50 promille aan. Gedurende het verhoor beledigde de verdachte de politieman. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een proces-verbaal voor belediging. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling en vechtpartij Zaterdagmorgen om 2.40 uur zijn op de Boschdijk een 31-jarige inwoonster van Best en een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht eerder op de avond op de Edisonstraat een ruit te hebben vernield en gevochten te hebben met de naar buiten komende bewoners. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Gemert: Aanhoudingen i.v.m. aantreffen drugs
Vrijdagavond om 23.55 uur is er op de Handelseweg een 19-jarige inwoner uit Zevenaar aangehouden. Bij controle aan de ingang van een horecagelegenheid zijn bij de verdachte 3 XTC pillen aangetroffen. De man is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De pillen zijn inbeslag genomen.

Om 00.10 uur is op de Handelseweg een 20-jarige inwoner van Deest aangehouden. De man was in het bezit van twee XTC pillen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De pillen zijn inbeslaggenomen.

Geldrop: Aanrijding met gewonde
Op de kruising Bogardeind Emopad zijn zaterdagmorgen omstreeks 00.30 uur een bestuurder en inzittende van een personenauto bij een aanrijding gewond geraakt. Een 20-jarige Geldropse bestuurster van een personenauto reed komende vanaf het Emopad de kruising met het Bogardeind op en verleende daarbij geen voorrang aan een 36-jarige Geldropse automobilist die over het Bogardeind vanuit de richting Heeze kwam. De 20-jarige bestuurster en haar 33-jarige passagier werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Aanhoudingen na vernielingen
Zaterdagmorgen om 00.40 uur zijn op de Molenstraat drie Helmonders in de leeftijd van 17, 18 en 20 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor de ruit van een voordeur van een woning aan de Molenstraat te hebben vernield. Een getuige had dit gezien en waarschuwde de politie. De drie verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Gemert: Aanhouding na mishandeling
Een 17-jarige inwoner van Steensel is zaterdagmorgen om 01.30 uur op het Binderseind aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht kort ervoor bij een vechtpartij een 21-jarige inwoner van Gemert met een bierglas in zijn gezicht te hebben geslagen. Het slachtoffer is door de huisarts behandeld en heeft 9 hechtingen in zijn gezicht. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Helmond: Onder invloed
Op de Breedijk is vanmorgen om 01.55 uur een 47-jarige Helmondse automobilist aangehouden. Bij controle bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.05 promille aan. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 7 uur.

Best: Aanhouding na vechtpartij
Zaterdagmorgen om 02.30 uur is op het Raadhuisplein een 25-jarige inwoner van Best aangehouden. De man had kort ervoor een 28-jarige inwoner van Best, in een horeca gelegenheid, met een bierglas geslagen waardoor het slachtoffer zich voor zijn verwondingen in het ziekenhuis moest laten behandelen. De 18-jarige vriendin van de verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en is eveneens aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Een 27-jarige automobilist uit Eindhoven is vanmorgen om 02.05 uur op het Fabiushof aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond een aanrijding te hebben veroorzaakt op de Tramstraat waarna hij is doorgereden. Uit onderzoek bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 2.00 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 11 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhouding na vechtpartij
Op de Molenstraat is vanmorgen om 03.15 uur een 17-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij op de Smalle Haven waarbij een 27-jarige en een 33-jarige Helmonder gewond werden aan hun hoofd. De slachtoffers zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Diefstal uit een woning
Vrijdagavond tussen 18.00 uur en 23.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Bergstraat. Men kwam de woning binnen door op een plat dak te klimmen en een deur te forceren. Uit de woning is een kleine kluis met geld en sieraden weggenomen.

Gemert: Onder invloed
Op de Grootmeesterstraat is vanmorgen om 05.10 uur een 43-jarige automobilist uit de Rips aangehouden. De man was kort ervoor tegen een lantaarnpaal, een geparkeerd staande auto en een boom aangereden. Hij bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf geen uitslag waarna van de man een bloedproef is afgenomen. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 12 uur.

Helmond: Aanhouding na bedreiging
Een 55-jarige inwoner van Helmond is vanmorgen om 08.30 uur in zijn woning Bij de Populieren aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 34-jarige vriendin met de dood te hebben bedreigd. Hij is overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Veldhoven: Alcoholcontrole
Bij een alcoholcontrole op de Kempenbaan zijn vanaf vrijdagavond tot zaterdagmorgen vier bestuurders geverbaliseerd voor het onder invloed besturen van een personenauto.

Een 35-jarige Veldhovense automobilist blies ruim 1,85 promille. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een 24-jarige automobilist uit Geldrop blies 0,75 promille. De man kreeg een transactie van 450 gulden en een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Een 34-jarige Veldhovense automobilist blies 0.85 promille. Omdat de man voor de 3e keer dit jaar werd aangehouden vanwege het rijden onder invloed, kreeg hij een proces-verbaal en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Een 20-jarige Eindhovense automobilist blies ruim 0.75 promille. De man kreeg een transactie van 450 gulden aangeboden en een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Eindhoven: Aanhouding winkeldieven
Op de Lardinoisstraat zijn vrijdagavond om 18.25 uur een 21-jarige vrouw uit Tilburg en een 25-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden. De vrouwen worden verdacht van winkeldiefstallen bij enkele winkels in het centrum van Eindhoven. Bij controle waren ze in het bezit van geprepareerde tassen met diverse gestolen goederen. De vrouwen zijn overgebracht naar het bureau en voor onderzoek in verzekering gesteld. De aangetroffen goederen zijn inbeslaggenomen.

Nuenen: Inbraak in een woning
Zaterdagmorgen tussen 00.30 uur en 08.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Molvense Erven. Men kwam de woning binnen door verbreking van de achterdeur. Uit de woning zijn een GSM, 2 bankpassen en een klein geldbedrag weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na winkeldiefstal en mishandeling Een 18-jarige inwoner van Eindhoven is vanmiddag om 12.55 uur op de Kruisstraat aangehouden. De man had kort ervoor geprobeerd een jas uit een winkel aan de Kloosterdreef weg te nemen. De eigenaar van de winkel kon de jas echter terugnemen. Hierop vluchtte de verdachte en pleegde korte tijd later op de Woenselse Markt opnieuw een winkeldiefstal. Hierbij werd de man door het winkelpersoneel gepakt en na korte tijd overgedragen aan de politie. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en beet een van de personeelsleden. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Oirschot: Inbraak in een bedrijf
Zaterdagmorgen tussen 04.30 uur en 10.00 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Markt. Men kwam het pand binnen door verbreking van een ruit van een deur. Uit het bedrijf werd een geldlade met een paar honderd gulden weggenomen.