Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
30 november 2001

Nieuwe Spykers, wensboom en voorlezen in kerstvakantie 75 Jaar Spykerhistorie in Autotron Rosmalen

Autotron Rosmalen sluit 2001 op bijzondere wijze af met verschillende activiteiten. Hoogtepunt is de tentoonstelling van de twee nieuwe Spyker-modellen, samen met de vijf modellen die Autotron in de collectie heeft. De zeven auto's, paradepaardjes van de Nederlandse auto-industrie, zijn de hele kerstvakantie te bewonderen in het automuseum. Voor kinderen is er daarnaast nog een wensboom waar zij hun kerstwens in kunnen hangen en een voorleeshoek met een bijzonder voorlees-verhaal.

Spyker is één van de beroemdste Nederlandse automerken én bouwer van de Gouden Koets. In Autotron Rosmalen zijn 5 modellen te bezichtigen, waaronder 1 replica van een Spyker-race-auto.

Familiereünie
De Spyker-modellen van Autotron worden gedurende twee weken verenigd met hun (veel) jongere "familieleden". De C8 Spyder en de C8 Laviolette trokken eerder dit jaar op de AutoRai enorm veel bezoekers, te meer omdat de naam Spyker na zo'n 75 jaar weer nieuw leven ingeblazen kreeg. Technicus Maarten de Bruijn besluit in 1990 zijn eigen sportwagen te ontwerpen en krijgt vanaf 1997 van de ondernemer Victor R. Muller de nodige (financiële) hulp. Samen zetten ze een gelimiteerde autoproductie op in Zeewolde, waar volgens planning de eerste modellen in het voorjaar van 2002 van de band af moeten rollen. Zo krijgt het automerk met het karakteristieke logo (een vliegtuigpropeller met spaakwiel) en slogan 'nulla tenaci invia est via' -voor de aanhouder is geen weg onbegaanbaar- weer de allure van weleer.

Kinderactiviteiten
Ook voor kinderen is er in de kerstvakantie heel wat te beleven in Autotron. Zo is er een wensboom waar ieder kind zijn of haar kerstwens in kan hangen. De leukste, origineelste of ontroerendste kerstwens zal vervolgens vervuld worden. Ook is er een speciale voorleeshoek, waar twee maal per dag een verhaal voorgelezen zal worden voor alle aanwezige kinderen. Eén van de verhalen is niet zomaar een verhaal: kinderen spelen er zelf in mee, waardoor het een 'meeleefverhaal' wordt. De voorleeshoek heeft veel weg van een gezellige huiskamer met bankstel, vloerbedekking, sfeerverlichting en natuurlijk een kerstboom.

Open op Tweede Kerstdag
Autotron Rosmalen is in de kerstvakantie van 22 december tot en met 6 januari bijna dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Ook op Tweede Kerstdag is Autotron geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op Eerste Kerstdag en Oud- en Nieuwjaarsdag is Autotron echter gesloten. De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt de toegang
fl. 7,50 (vanaf 1-1 t/m 6-1 ¤ 3,40) en voor volwassenen fl. 12.50 (vanaf
1-1 t/m 6-1 ¤ 5.65). Autotron is makkelijk te vinden aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen door de ANWB-borden te volgen.