Ingezonden persbericht


Persbericht

Kerstvakantietip:
Vliegende kerstbomen in de Aviodome!

De gezelligste dagen van het jaar zijn weer aangebroken. De kerstman maakt zijn rendierslee klaar voor zijn jaarlijkse vlucht. Maar... niet alleen de kerstman vliegt. In de Aviodome sturen kinderen kerstbomen de lucht in! Het lijkt wel of het nieuwste Harry Potter boek zich afspeelt in het museum. Toch is dat niet het geval: onder begeleiding maken kinderen zelf een vliegende kerstboom van piepschuim. Die bomen blijken 'magisch' goed te vliegen... En dat is nog niet alles: jongens en meisjes die graag zelf vliegtuigen maken krijgen te zien hoe je de beste, mooiste en snelste vouwvliegtuigjes maakt. Ook mogen alle jonge bezoekers hun nieuwjaarswens ophangen in de kerstboom van het museum. De mooiste en origineelste wens wordt in vervulling gebracht door de Aviodome! Kinderen kunnen meedoen aan alle activiteiten van 12.00 tot 15.00 uur en krijgen een gratis glas limonade.

Heel veel te doen in de Aviodome
Gedurende de hele kerstvakantie van 22 december tot en met 6 januari kunnen kinderen deelnemen aan allerlei kerstactiviteiten in het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol. Ze kunnen een vliegende kerstboom maken van piepschuim en hem vervolgens ook echt laten vliegen. Jonge vliegenthousiasten kunnen ook leren hoe ze de mooiste vouwvliegtuigjes bouwen en vouwen. Bijvoorbeeld de pijlsnelle 'Dart' of misschien wel een zweefmodel van de 'Eagle' straaljager. Die ziet er mooi uit én hij vliegt hartstikke goed. Ook aan kinderen die liever kleuren is gedacht. Er kan gekozen worden uit diverse prachtige kleurplaten met allerlei vliegtuigen erop.

Vliegen en wensen
Als kinderen een vliegtuig of een vliegende kerstboom hebben gemaakt, willen ze natuurlijk ook weten hoe goed hij kan vliegen. In een zaal in de Aviodome wordt een groot meetlint neergelegd om te kijken hoe ver de vliegtuigen of vliegende kerstbomen kunnen vliegen. De kleurders kunnen, nadat de vliegtuigplaat is uitgeknipt en ingekleurd, een nieuwjaarswens op de kleurplaat schrijven. Aan het einde van de middag kan de kleurplaat worden opgehangen in de grote kerstboom die midden in de Aviodome staat. De leukste en origineelste nieuwjaarswens zal worden vervuld door de Aviodome.

De vliegende kerstbomen zijn er tijdens de kerstvakantie ieder dag tussen 12.00 en 15.00 uur. Het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome is in de vakantieperiode dagelijks, behalve op 25 december, 31 december en 1 januari geopend van 10:00 tot 17:00 uur. De Aviodome bevindt zich aan de Westelijke Randweg 201, 1118 CT Schiphol-Centrum. Het telefoonnummer van de Aviodome is 020-4068000, het faxnummer: 020-4068001. Voor meer informatie over de Aviodome kunt u de website bezoeken op www.aviodome.nl of e-mailen naar info@aviodome.nl.

Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome; tel. voor de pers: 020-4067245; Jodie Staphorst/ Ralph Fischer/Peter F.A. van de Noort, december 2001