PERSBERICHT - 22 DECEMBER 2001

Nederlanders kiezen in 2002 voor verblijf in eigen land

Groei van bungalowvakanties groter dan ooit

De fraaie cover van de nieuwe brochure van Landal Green Parks

Bungaloworganisatie Landal GreenParks heeft de afgelopen maand de vraag naar binnenlandse vakanties opnieuw zien toenemen.

De kerstperiode en de jaarwisseling waren al volgeboekt, en voordat in januari de Vakantiebeurs van start gaat -traditioneel hét moment voor veel gezinnen om te beslissen over hun vakantiebestemming- is het aantal reserveringen voor de krokus- en meivakanties in 2002 onverwacht hoog.

Dat werd bekend gemaakt bij het het uitkomen van de nieuwe brochure van het bedrijf.

"Het door het NIPO geschetste beeld, dat een groot aantal buitenland-vakantieplannen zijn bijgesteld ten gunste van Nederland, lijkt daarmee bevestigd, want ook voor de zomermaanden is het aantal boekingen al hoger dan vorig jaar in deze periode", aldus Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks, de grootste bungalowverhuurder in Nederland met ruim 8.000 bungalows, waarvan de helft onder het label Gran Dorado.

Het NIPO becijferde onlangs dat van de ongeveer 700.000 vakantieplannen voor 2002, ca 45% wordt vervangen door een andere vakantie. Een kwart daarvan (een kleine 80.000 vakanties) lijkt te worden gewijzigd in een binnenlandse vakantie. Landal GreenParks verwacht daarom dat de groei ook de komende maanden nog verder doorzet.

Over Landal GreenParks

Landal GreenParks exploiteert 50 bungalowparken in Nederland, Duitsland, België en Tsjechië, met in totaal 8.200 vakantiebungalows. Daarnaast beschikt Landal over 1.500 campingplaatsen.

Noot voor de pers:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met

Landal GreenParks
B.Hoogland, commercieel directeur
telefoon 070-3003590

Landal GreenParks op internet: www.landal.nl