Ingezonden persbericht



Persbericht

Nieuwe bundel Tsead Bruinja

Op zaterdag 22 december verschijnt bij uitgeverij Bornmeer de nieuwe gedichtenbundel van Tsead Bruinja, De man dy't rinne moat (vert. 'De man die lopen moet'). Het boek zal uitgereikt worden in de Schrijversschool te Groningen. Aan het programma werken mee: Mowaffk Al-Sawad, Pier Boorsma (onder voorbehoud), Bart FM Droog, Peter de Groot, Willem Groenewegen, Wouter Godijn, Tjitse Hofman, Petra Else Jekel, Volken B. de Vlas, Nyk de Vries, Cornelis van der Wal en Daniël Dee.

plaats: De Schrijversschool, Oliemulderstraat 51, Groningen

datum: 22 december

tijd: 20.30 uur

toegang: gratis

tel.: 050-8507162
E-mail: schrijversschool@hotmail.com Internet: http://www.geocities.com/schrijversschool/

Het boek:

16275bf.jpg

Tsead Bruinja

De man dy't rinne moat

ISBN 90 5615 049 9

Ontwerp: Gert Jan Slagter

prijs: â'¬ 8,90 / fl. 19,50

Enkele geluiden uit de pers over het werk van Bruinja:
- 'het aardige is dat de jongste dichter, Tsead Bruinja, een tamelijk klassieke toon en strofebouw heeft. En dat terwijl het gedicht - het wordt een klassieker - zo mooi paradoxaal en geheimzinnig is, met een moderne aandacht voor het begrip tijd. En misschien daarom is het een puur liefdesgedicht voor alle tijden.' (Remco Ekkers in de Leeuwarder Courant)

- 'Bruinja schrijft normaal alleen in het Fries, maar hier zijn Nederlandse gedichten opgenomen. En die zijn prachtig. De kortademigheid, het gebrek aan interpunctie, de gewaagdheid van zinnen die door elkaar lopen, dat alles verwart gedicht en lezer.' (Fleur Speet in het NRC Handelsblad)


- 'Krûmpraterij as poëzij (Krom gepraat als poëzie)'
(Wiegert Sybrandy in Kistwurk)

- 'leafhawwers fan Fryske poëzy sille him graach op syn ûntdekkingsreis beselskipje (liefhebbers van de Friese poëzie zullen graag zijn ontdekkingsreis volgen)'
(Babs Gezelle Meerburg in de Leeuwarder Courant)

voor meer: www.tseadbruinja.nl recensies, biografie, vertalingen, poëzie (ook audio), interviews, bibliografie en links.

Uitgeverij Bornmeer
Haniahof, Haniasteeg 57, 8911 BX Leeuwarden
Tel.: 00 31 (0)58 212 8706
Mobiel: 06 - 27 214 389
Faxmail: 00 31 (0)842 115 750
E-mail: bornmeer@wxs.nl

Internet: www.bornmeer.nl