Korps: Groningen, plaats: Groningen/Haren 23-12-2001 Politiebericht Groningen (middageditie) Zondag 23 december 2001

Editie zondagmiddag

Groningen: bommelding
De politie kreeg zondagochtend een melding van een tikkend pakje in de bossages bij het Jodenkamp/Bloemsingel. Twee stadjers troffen het pakje aan en waarschuwden de politie. Agenten stelden een onderzoek in en troffen een plastic tas aan met het gevaarlijke projectiel. Zij waarschuwden de explosieven opruiming commando van de Koninklijke Landmacht in Culemborg. De explosievendienst kwam naar Groningen en maakte het projectiel onschadelijk. In de tas bleek namelijk geen explosief aanwezig te zijn maar een weggegooide in werking zijnde rookmelder. De Bloemsingel werd daarvoor wel drie uren afgesloten.

Hoogezand: alcohol
Op de Judith Leijsterstraat werd zondagmiddag een 48-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden. De reed in een auto terwijl zijn rijbewijs was ingenomen. Toen de agenten hem controleerden bleek hij ook nog eens onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies bij een blaastest 0.9 promille. Hij kreeg een proces verbaal, terwijl zijn auto aan het politiebureau werd geparkeerd.

Haren: paard in de g..
Politie en brandweer moesten zondagochtend met man en macht een paard uit een sloot halen. Het paard was vanaf het weiland aan de Nesciolaan in de sloot gevallen en kon op eigen benen niet meer op de wal klauteren. Brandweerlieden en politiemensen legden een touw om het beest en wisten deze met vereende krachten weer op het droge te krijgen. Het dier werd vervolgend in een warme stal geplaatst, waarna de eigenaar kon worden opgespoord.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.