Ingezonden persbericht


Wouw, 10-12-01

KERSTCONCERT MET 2 KOREN, SOLISTEN EN KAMERORKEST

LAMBERTUSKERK WOUW OP 23 DECEMBER AANVANG 16.00 UUR

Rond Kerstmis zijn er in Wouw al veel mooie concerten te beluisteren geweest.

Het is altijd weer een feest om in deze prachtige kerk een concert mee te maken.

Voor dit jaar zijn uitgenodigd het Roosendaal Kamerkoor o.l.v. Susanne Paulsen,

het Kamerorkest van de Roosendaalse Muziekschool o.l.v. Willem Damsteegt,

sopraansoliste Klaartje van Veen, trompettist Maarten Verbaarschot, organist Guus Siebelink en het Lambertuskoor o.l.v. Jan Walraven. Op het afwisselende programma

staan de volgende werken: Carols uit de Engelse traditie, 2 delen uit de Bach Cantate Wachet auf, Palestrina s Hodie Christus voor 2 koren, Capriccio van Vitali, het Andante uit het trompetconcert van Haydn en het driedelige Veni Creator voor sopraan-soliste, koor, orkest en orgel van de Napolitaanse componist Niccolò Jomelli.

Trompettist Maarten Verbaarschot is een oud leerling van Jules de Brouwer.

Hij studeert bij Theo Wolters aan de Talentenklas van het Brabants Conservatorium. Maarten heeft in Wouw ook meegespeeld in de Kerkopera We Wouwen Licht.

Susanne Paulsen werd in 1965 in Kiel (Duitsland) geboren. Zij studeerde achtereenvolgens in Hamburg (kerkmuziek) en Oslo (koordirectie, orgel en (muziek)pedagogiek). Na haar studie was ze als kerkmusicus werkzaam in Hamburg en Stolberg (Duitsland). Tevens behaalde ze in Utrecht in 1996 het diploma docerend musicus voor klavecimbel. Sinds juli 2000 is Susanne Paulsen als cantor-organiste verbonden aan de evangelisch-lutherse gemeente te Arnhem, alwaar ze ook de leiding heeft van het Bach ensemble, dat vier keer per jaar een van Bach s cantates in de kerkdienst uitvoert. Daarnaast speelt ze in enkele ensembles voor barokmuziek en heeft ze de leiding over het Roosendaals Kamerkoor. Het Roosendaals Kamerkoor heeft een geheel eigen aandeel in het programma met muziek van Hassler, Poulenc, Marenzio en Freundt. Ook zingen ze andere werken samen met het Lambertuskoor, waaronder het Hodie Christus natus est voor dubbelkoor van Palestrina.

Klaartje van Veen studeerde af bij Marianne Klep aan het Brabants Conservatorium. Hierna ging zij naar de operaklas van Mia Besselink in Maastricht. Vervolgens studeerde ze nog aan de Universiteit in Mainz bij Claudia Eden. Zij heeft oratoria, opera s en recitals gezongen en heeft onder meer gewerkt met dirigenten als Jacques van Steen en Jan Stulen. Naast haar lespraktijk in Roosendaal gaat ze nog regelmatig naar haar leraren Rita Loving en Maxim Melinda Paulsen in München.

Willem Damsteegt heeft met zijn Kamerorkest grote bekendheid gekregen. Naast het klassieke repertoire staan er ook vaak hedendaagse composities op hun programma s.

Ook zijn er in het orkest nog kwartetten en trio s ontstaan.

Aan verschillende grote producties en CD opnames in de regio hebben zij met succes hun medewerking verleend.

Het Lambertuskoor heeft een groot repertoire van klassieke Missen, Motetten en Nederlandse kerkmuziek opgebouwd. Samen met Harmonie Oranje uit Wouw hebben zij de Carmina Burana van Carl Orff uitgevoerd. De Missa Basilica van Rob Goorhuis werd ook samen met de harmonie uitgevoerd. Bij de Kerkopera We Wouwen Licht van Jan Walraven en Sabine Keijzer vormde het Lambertuskoor het kernkoor. Aan deze Kerkopera deed eveneens het Kamerorkest van de Roosendaalse Muziekschool mee.

Het Kerstconcert belooft een boeiend geheel te worden met enkele speciale vondsten.

Toegangsprijzen ' 20,00. Kaarten via de VVV s en aan de kerk. Aanvang 16.00 uur. Jan en Loes Walraven-van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw Nederland
tel: ++31(0)165 30 18 39
e mail: inden@wouwdfluit.myweb.nl homepage: www.wouwdfluit.myweb.nl