Ingezonden persbericht

Zondag ruim 400 wandelaars op weg naar Den Bosch

DEN BOSCH, 20-12-2001 -- Adventstochten KRO De Wandeling en Pax Christi succes De Pax Christi Adventstochten op de eerste vier zondagen in december zijn een succes. Aan de eerste tocht namen tweehonderd wandelaars deel, de vierde etappe zal meer dan vierhonderd deelnemers op de been brengen, waaronder de bisschoppen Hurkmans en Van Luyn. De Adventstochten worden aan het einde van de middag met een korte adventsbijeenkomst in de Capucijnenkerk in Den Bosch afgesloten. Met de Adventstochten hebben de wandelaars een persoonlijke stap naar vrede gezet.

De Adventstochten zijn een initiatief van KRO De Wandeling; Pax Christi Nederland reageerde enthousiast op de uitnodiging om de tochten mee te organiseren. "Omdat het duidelijk is dat sinds 11 september vrede niet vanzelfsprekend en dat oorlog geen ver-van-mijn-bed-show is zal het moeilijk worden om rond de kerstboom te gaan zitten alsof er niets aan de hand is", aldus KRO-eindredacteur John Gruter. Met de vier Adventstochten zijn Pax Christi en KRO De Wandeling stap voor stap op weg gegaan naar het feest van de vrede, Kerstmis. Daarmee is de succesvolle traditie van de Pax Christi Voettochten, die in eind jaren 70 is gestopt, nieuw leven ingeblazen. "Wij hadden gehoopt op honderd wandelaars per etappe. Dat het er zoveel zijn geworden heeft ons allemaal verrast", zegt Gruter.

De routes maken deel uit van het Pelgrimspad, dat KRO De Wandeling dit tv-seizoen in 39 etappes aflegt. Geen wandeling door een fraai park, maar een tocht over smalle, modderige paadjes en verharde wegen met voorbijrazende auto's, langs industrieterreinen en door prachtige natuur.

De laatste etappe start zondag 23 december in Cromvoirt en loopt via het Pelgrimspad naar Den Bosch. Deelnemers aan de Adventstocht kunnen gratis gebruik maken van een buspendel naar het startpunt. De bussen vertrekken om 11.30, 12.00 en 12.30 uur aan de achterzijde van het centraal station in Den Bosch. Een verslag van de tocht is te zien in het tv-programma KRO De Wandeling op vrijdag 28 december (16.30 uur, Nederland 1) en zondag 30 december (09.30 uur, Nederland 1).

KRO De Wandeling. Spiritueel programma waarin mensen Open Kaart spelen.



Ingezonden persbericht