Gemeente Zoetermeer

Kerstactiviteiten Het Buitenbeest

In de kerstvakantie is er voor kinderen van 6 tot 12 jaar weer van alles te beleven op Stadsboerderij Het Buitenbeest. De kinderen kunnen tijdens de kerstvakantie meedoen met het project Dagje Stadsboerderij of zij kunnen vetbolletjes maken.

Dagje Stadsboerderij
Tijdens het Dagje Stadsboerderij maken kinderen kennis met het echte boerenleven. Ze krijgen een overall aan, compleet met boerenzakdoek, en gaan vervolgens aan het werk. Ze krijgen allerlei leuke klusjes en karweitjes te doen. Zo mogen ze de koeien en geiten hooi geven, de kippen graan voeren, eieren rapen, de knaagdieren verzorgen en sommige hokken verschonen. Tussen de karweitjes door is er natuurlijk ook nog tijd om konijnen en cavia's te knuffelen. Terwijl de kinderen aan het werk zijn vertelt de begeleid(st)er het een en ander over de dieren. Ook wordt er onder begeleiding een bezoek gebracht aan de nabij gelegen bouwspeelplaats Rommelburg. Daar mogen de kinderen een uurtje knutselen of aan spelletjes meedoen. Een Dagje Stadsboerderij begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De kosten bedragen fl 12,50 ( 5,67) per kind. Een gezonde en ecologisch verantwoorde lunch is bij dit bedrag inbegrepen. Wie belangstelling heeft, moet zich wel van tevoren inschrijven.

Vetbolletjes maken
Vogels kunnen het in de winter erg moeilijk krijgen. Bij koud weer is het moeilijk voor ze om voedsel te vinden. Kinderen kunnen de dieren helpen door bijvoorbeeld vetbolletjes buiten op te hangen. In deze bollen zit allerlei vogelvoer verwerkt. Op zondag 23 december en zondag 30 december mogen kinderen tussen 13.00 en 16.00 uur gratis zo'n vetbol komen maken om deze daarna op te hangen in hun eigen tuin of op het balkon.

Openingstijden rond kerst en oud en nieuw
Het Buitenbeest is op eerste en tweede kerstdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De boerderij is dan geheel in kerstsfeer gebracht. Op oudejaarsdag is de boerderij van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Op nieuwjaarsdag is de boerderij gesloten.

Voor meer informatie of voor aanmelding voor het Dagje Stadsboerderij: Stadsboerderij Het Buitenbeest, Voorweg 93, tel: 079-352 0624.
---

Gemeente Zoetermeer © December 2001

Last update: 20 December 2001 (14:39)