Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

berichten van zaterdag op zondag
11:07 zondag 23 december 2001

Martin Panman
0651611628

Onder invloed op de plof
ASSEN. Vannacht zag een politiesurveillance een man op een snorfiets door een roodverkeerslicht rijden. Toen ze hem op zijn gedrag aanspraken, roken de politiemensen dat hij naar alcohol rook. De man is mee genomen naar het politiebureau. Daar blies hij 615 ugl. Ook bleek zijn de snorfiets niet te zijn verzekerd. De 28 jarige man uit Assen krijgt een procesverbaal.

Hoe zo BOB?

BEILEN. Een 18 jarige automobilist uit Emmen, moest op de Esweg in Beilen een blaasproef ondergaan. Hij blies 335 ugl. Dit was voor hem de derde keer dit jaar dat hij met te veel drank op achter het stuur zat.
BEILEN. Op de Hoofdstraat moest een 18 jarige Beilenaar blazen. Hij blies 370 ugl.
MEPPEL. Op de Ambachtsweg blies een 28 jarige man uit die plaats 605 ugl.
EMMEN. Op de Veenkampenweg blies een 20 jarige man uit die plaats 575 ugl. Dit was voor hem ook de 3e keer dit jaar, dat hij met te veel drank op achter het stuur werd betrapt.
Alle automobilisten kregen een proces-verbaal. Van de recidivisten werd het rijbewijs ingevorderd.

Snorder

HOOGEVEEN. Op de Toldijk in Hoogeveen werd vannacht een illegale taxi chauffeur aangehouden. De man vervoerde in zijn auto tegen betaling passagiers. De 38 jarige Hoogevener kreeg een proces-verbaal en zijn auto werd inbeslaggenomen.

Bewoners buiten gesloten

ASSEN. Vannacht kreeg de politie een melding, dat bewoners niet meer in hun woning aan de Groningerstraat konden komen. Een hek dat toegang tot de woning gaf was met een hangslot afgesloten. De woning bevindt zich boven een winkel. Toen politiemensen het slot doorgeknipt hadden, bleek dat er in de woning was ingebroken. De cadeautjes die onder de kerstboom lagen waren opengemaakt. Ook bleek dat er in de winkel was ingebroken. Er wordt een bedrag aan geld vermist. De bewoner, een 25 jarige Assenaar deed aangifte.

Brievenbusbrand

NIEUW BUINEN. Zaterdagavond brak er brand uit in een woning aan het Zuiderdiep in Nieuw Buinen. Tegen 22.00 uur worden de bewoners door een onbekend gebleven jongetje gewaarschuwd, met de mededeling dat er vuur uit hun brievenbus kwam. Samen met een buurman wordt de brand geblust. De deur, een voorraadkast , de deur van de voorraadkast en de daarinstaande voorraad werden door de brand vernield. De politie sluit brandstichting niet uit.

Boot in brand

NIEUW AMSTERDAM. In Nieuw Amsterdam kreeg de politie vannacht de melding dat er in de Vaart een brandende boot dreef. Toen de politie en de brandweer terplaatse kwamen, bleek dat de boot al bijna geheel uitgebrand was. De boot werd vastgezet en verder geblust. De politie weet nog niet wie de eigenaar van de boot is.

Caravan in brand gestoken

KLAZIENAVEEN. In Klazienaveen is vannacht een caravan op het AZC in brand gestoken. Een 17 jarige man uit Algerije maakte moeilijkheden met andere bewoners van de caravan. Deze wilden niet meer in dezelfde caravan slapen en kregen dan ook elders onderdak. De Algerijn werd aangehouden en hij bekende de brandstichting.

XTC

COEVORDEN. Twee portiers van een discotheek aan de Stationsstraat in Coevorden betrapten een 29 jarige man uit Coevorden bij het verkopen van XTC pillen. De Coevorder werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij bleek inmiddels 5 pillen te hebben verkocht en had nog enkele pillen in zijn bezit. De verdachte is ingesloten en krijgt een proces-verbaal.

Mongool

RODEN. Vannacht sprak een politieman een jongeman aan omdat hij op het trottoir fietste zonder verlichting. Nadat de man door kon gaan, stapte hij opnieuw op zijn fiets en wilde verder rijden. Hierop werd hij opnieuw aangesproken. Toen de 16 jarige jongeman uit Nuis de politieman uit schold voor Mongool, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Met een proces-verbaal terzake belediging mocht de jongeman vertrekken.

Auto tegen boom

Vanmorgen tegen 8.30 uur kwam een 25 jarige inwoner van Schoonebeek om het leven toen hij met zijn auto van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. Verdere gegevens zijn nog niet bekend.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe