Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.50 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Amsterdamsestraatweg een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden, die met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Om half één zagen agenten de man slingerend over de Amsterdamsestraatweg rijden. Bij een blaastest bleek dat de bestuurder teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek, bij ademanalyse, dat hij 2,2 promille alcohol in zijn lichaam had. De auto waarin de Utrechter reed was niet verzekerd en de man had een verlopen rijbewijs. Het rijbewijs is door de politie ingenomen en de man kon het bureau met een dagvaarding verlaten.

Partyboot is ontruimd

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag is de assistentie ingeroepen van de politie om, na onenigheid, een partyboot aan de Rooseveltlaan te ontruimen.

Om tien voor twee werd de politie gevraagd te assisteren bij de ontruiming van een partyboot, welke lag afgemeerd bij de Rooseveltlaan. Er werd een besloten feest gehouden op de partyboot, waar onenigheid ontstond tussen verschillende groepen feestgangers. De kapitein van de boot en de organisatie van de boot besloten hierop het feest te beëindigen en de boot te ontruimen. Enkele feestneuzen wilden hier niet aan meewerken en er ontstond een handgemeen. De politie is met enkele eenheden ter plaatse gekomen om de laatste gewelddadige klanten te verwijderen. Hierbij zijn politiehonden ingezet en heeft de politie de wapenstok ter hand genomen.

Getuigen hebben enkele gewelddadige feestgangers herkend. De politie onderzoekt de zaak.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft bij de Daalsetunnel een aanrijding plaatsgevonden tussen een bromscooter en een personenauto.

Om vijf voor twee reed een 24-jarige man uit Houten met zijn auto vanuit de Daalsetunnel, op de meest rechtse rijbaan, in de richting van de rotonde Paardenveld. Hij wilde rechtsaf de Catharijnebaan oprijden. De bromscooter stak deze weg over, waarbij de bestuurder vermoedelijk door rood licht is gereden. Bij de aanrijding kwam de man uit Utrecht, die de scooter bestuurde, ten val (leeftijd onbekend). Hierbij liep de man gebroken ribben en rugletsel op. Hij is per ambulance vervoerd naar het UMC. Het verkeer heeft enige tijd hinder ondervonden, omdat enkele rijstroken door de politie werden afgezet. De politie verricht nader onderzoek naar de aard en toedracht van het ongeval.

Geweld in het verkeer

UTRECHT Zaterdagmiddag is een 39-jarige automobilist mishandeld op de Laan van Maarschalkerweerd. Dit gebeurde naar aanleiding van een verkeersmanoeuvre die een andere automobilist niet waardeerde.

De 39-jarige man uit Vleuten reed met zijn auto over de Waterlinieweg vanaf knooppunt Laagraven in de richting van het Stadion. Hierbij maakte hij een verkeersmanoeuvre die door een andere weggebruiker niet werd gewaardeerd. Deze bestuurder reed in een grijze Fiat Uno en had een vrouw en kind als passagiers in zijn auto. Hij achtervolgde de auto van de Vleutenaar die via de afrit Stadion de Laan van Maarschalkerweerd op reed. Hier werd de auto van de 39-jarige man door de Uno en een onbekend gebleven tweede auto klemgereden.

Het slachtoffer had zijn portieren inmiddels afgesloten, maar werd verrast toen zijn raampje werd ingeslagen en hij vervolgens enkele klappen kreeg. Hij liep verwondingen op aan gezicht en been. De bestuurder van de tweede auto wist de agressieve aanvaller te bedaren en beide autos gingen er vandoor. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen kunnen zich melden bij bureau Tolsteeg via telefoonnummer 0900-8844.