Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-12-2001

Politieberichten district Lekstroom, 11.30 uur
Rijden onder invloed

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Baden Powellweg in IJsselstein een 21-jarige man uit Lopik aangehouden, die met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Agenten die toezicht hielden op het uitgaanspubliek hadden de man even tevoren in zijn auto zien stappen en wegrijden. Zij hadden het vermoeden dat de bestuurder teveel alcohol had gedronken. Collega`s hielden de man even later aan op de Baden Powellweg en onderwierpen hem aan een blaastest. Deze wees uit dat de man inderdaad teveel had gedronken. Bij ademanalyse op het politiebureau bleek dat de inwoner uit Lopik 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Hij kreeg hiervoor een bekeuring en kon met een rijverbod van vijf uur het bureau verlaten.

Auto te water

BENSCHOP Zaterdagochtend belandde een 37-jarige man uit Nieuwegein, vermoedelijk door gladheid, met zijn auto in de sloot.

Om acht uur reed hij over de Ir. F.E.D. Enschedeweg in de richting van Schoonhoven. Vermoedelijk door gladheid verloor hij in een bocht de macht over het stuur. Het voertuig draaide om zijn as en gleed via de berm in de sloot. Omdat de sloot niet zo breed en diep was bleef de auto met de bovenzijde boven water. De bestuurder is vervolgens zelf uit het voertuig geklommen. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald.