Politiebericht Flevoland: Gehele regio 23-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Blikschade door gladheid
FLEVOLAND - In de gehele provincie hebben zich zaterdag verkeersongelukken voorgedaan vanwege de gladheid, met name op de A6 in de Noordoostpolder (Emmeloord, Nagele en Bant). Daar raakten tenminste zeven voertuigen bij (eenzijdige) ongelukken beschadigd na een slippartij op het gladde wegdek. In Zeewolde belandden twee voertuigen (1 op de Nijkerkerweg en 1 op de Gooiseweg) in de sloot nadat de bestuurders op de gladde weg de macht over het stuur verloren. Hierbij hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Aanrijdingen met letsel
ALMERE - Zaterdagmiddag zijn bij een frontale botsing met twee auto`s op de kruising Rock and Rollstraat / Jivestraat zes personen uit Almere licht gewond geraakt. De auto (met twee passagiers) uit de Rock en Rollstraat werd bestuurd door een 35-jarige vrouw, de auto (met twee passagiers) uit de Jivestraat door een 31-jarige vrouw. Vermoedelijk zag een van de bestuurders de ander over het hoofd door de sneeuwval. Alle zes inzittenden zijn in 1 GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gereden voor onderzoek. Beide auto`s zijn afgesleept.

DRONTEN - Op de Dronterweg is zaterdagmorgen een 58-jarige automobiliste en haar 29-jarige bijrijdster uit Lelystad gewond geraakt na een eenzijdige aanrijding. De vrouw reed over de Dronterweg vanaf Lelystad richting Dronten, toen ze door nog onbekende oorzaak in de rechterberm terechtkwam en bij het tegensturen tot stilstand kwam tegen een boom. Beide inzittenden zijn voor medische controle vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis. De auto is afgesleept.

URK - Een 4-jarig meisje uit Urk is zaterdagmiddag gewond geraakt na een botsing met een auto op de Lange Dam. Een 34-jarige automobiliste uit Urk reed op de Lange Dam richting De Akkers, toen zij ter hoogte van de Grote Fok twee kinderen passeerde die stonden te wachten tot de auto voorbij was. Het meisje liep om die kinderen heen en werd geschept door de auto, die niet meer op tijd kon remmen. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar de dokter gebracht door omstanders.

Aanhoudingen na vechtpartij
ALMERE - Na een vechtpartij heeft de politie vanmorgen vroeg drie Almeerders van 17, 18 en 19 jaar aangehouden op de Grote Markt. De drie maakten deel uit van een groepje van acht personen die om nog onbekende reden begonnen te vechten. De vechtende personen werden door de aanwezige agenten gescheiden, maar de drie verdachten wilden ook na herhaalde vorderingen niet vertrekken. Hierop zijn ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Aanrijding onder invloed
ALMERE - Afgelopen nacht is op de Oosterdreef een 44-jarige automobilist uit Almere aangehouden na een eenzijdige aanrijding. Zowel de verdachte als zijn 48-jarige bijrijdster uit Almere raakten gewond nadat zij uit een flauwe bocht waren gevlogen. Vermoedelijk droegen zij geen gordel. Beiden zijn vervoerd naar het Flevoziekenhuis per GGD-ambulance. De bestuurder verkeerde vermoedelijk onder invloed. Er is een bloedproef afgenomen voor onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Overlast door carbidschieten
ENS - Na diverse meldingen over schieten met een carbidbus afgelopen nacht is de politie gaan posten bij de Baan, waar ze onder meer een 18-jarige jongen uit Ens aantroffen, die met een melkbus met carbid in de weer was. De bus en het carbid zijn in beslag genomen. Een aantal mensen heeft aangegeven dat ze weten wie er nog meer verantwoordelijk zijn voor het carbidschieten. Met de melders is afgesproken dat zij en andere buurtbewoners een collectieve klacht bij de verantwoordelijken neerleggen, zodat mogelijk onderling de overlast beperkt kan worden.

Rijden onder invloed
ZEEWOLDE - Op de Enkhuizerweg is zaterdagavond een 46-jarige automobilist uit Zeewolde aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd aangehouden omdat hij reed terwijl zijn autoruiten nauwelijks vrijgemaakt waren van sneeuw en ijs. Bovendien reageerde hij niet op het stopteken van de politie, ook niet toen de blauwe zwaailichten aangingen. Uiteindelijk kon de man, die slingerend over de weg reed, op de Enkhuizerweg tot stoppen worden gedwongen. Hij blies 870 ug/l (2.0 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ALMERE - Vanmorgen is een 25-jarige automobilist uit Bussum aangehouden op de Noorderdreef wegens rijden onder invloed. De verdachte blies 370 ug/l (0.85 promille) en bleek al vaker voor rijden onder invloed aangehouden te zijn. De man kreeg een rijverbod van drie uren. Proces verbaal wordt opgemaakt.