Politiebericht Venlo 23-12-2001
Mediaberichten 23 december (14.45 uur)

WEERT Zes verdachten aangehouden

WEERT De politie heeft zaterdagmiddag en zondagmorgen in totaal zes inwoners van Weert aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, jongens tussen de 14 en 16 jaar oud, hebben zaterdagmiddag een 15-jarige plaatsgenoot geschopt en geslagen. De aanleiding hiervoor is vermoedelijk een eerder conflict tussen het slachtoffer en een 14-jarige verdachte. Het slachtoffer liep samen met een vriendin over de Wilhelminastraat toen hij onverwacht in zijn nek werd geslagen door de 14-jarige. Vervolgens werd hij geschopt en geslagen door een aantal andere jongens. Nadat hij diverse klappen en schoppen had geincasseerd liep het groepje weg. De 15-jarige is vervolgens met de vader van een vriendin naar het politiebureau gereden. Onderweg zag hij een aantal jongens fietsen die betrokken waren bij de mishandeling. Hierop stopte de bestuurder, waarna hij de 14-jarige verdachte in de kraag greep en meenam naar het bureau. De overige vijf verdachten hebben zich zaterdagmiddag en zondagmorgen op het politiebureau gemeld. Op dit moment zijn nog vier van de verdachten ingesloten voor nader onderzoek.

BAEXEM Vuurwerk

BAEXEM De politie heeft zaterdagavond een 16-jarige inwoner van Baexem betrapt op het afsteken van vuurwerk. Rond 22.15 uur kwam de melding van overlast op de Molenveldstraat binnen waarna de politie poolshoogte ging nemen. Ter plaatse werd de 16-jarige aangetroffen met een kleine hoeveelheid vuurwerk. Het materiaal is in beslag genomen en de jongen kreeg een boete van 110 gulden opgelegd.

De politie Limburg-Noord zal ook de komende dagen extra alert zijn op vuurwerk en controleren op het vervoer en afsteken hiervan. In Nederland is de verkoop van vuurwerk toegestaan in de laatste drie dagen van het jaar, te weten 29, 30 en 31 december. Als een van die dagen op een zondag valt, kan een dag eerder worden begonnen met de verkoop, namelijk op 28 december. Dat is dit jaar het geval. Dus: 28, 29 en 31 december mag het vuurwerk worden verkocht. Wie in die dagen vuurwerk koopt mag dit dan ook via de kortste weg naar huis vervoeren. Afsteken mag echter nog steeds niet op de verkoopdagen. Hoe verleidelijk het ook is om de zojuist gekochte rotjes of pijlen alvast eens uit te proberen, toch is dat niet toegestaan. Afsteken van vuurwerk mag alleen op 31 december. Maar dan wel de hele dag, vanaf 10 uur `s morgens tot en met nieuwjaarsmorgen 02.00 uur.

ROERMOND 500 gulden boete voor belediging

ROERMOND De politie heeft zaterdagavond een 18-jarige inwoner van Roermond op de bon geslingerd wegens belediging. Tijdens de dienst kwamen twee politiemensen uit bij de man, die ogenschijnlijk onder invloed was van alcohol. Hij was verontwaardigd omdat hij uit een horecagelegenheid was gezet en uitte daarbij diverse bedreigingen. Toen werd hij gemaand dergelijke uitspraken voor zich te houden, slingerde hij diverse beledigingen richting de politie. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten. Zondagmorgen is hem met toepassing van snelrecht een boete van 500 gulden opgelegd, waarna hij weer in vrijheid is gesteld.

WEERT Mishandeling

WEERT Een nog onbekend persoon heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige inwoner van Weert mishandeld. De jongen verklaarde dat hij in een horecagelegenheid aan de Oelemarkt was, toen hij van achteren werd vastgepakt. Toen hij zich omdraaide kreeg hij een klap in zijn gezicht waarna hij het bewustzijn verloor. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij met hoofdletsel ter observatie is opgenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen.

DISTRICT VENLO 487 blaasproeven, 4 dronken chauffeurs

DISTRICT VENLO Diverse leden van de vrijwillige politie van het district Venlo hebben in de nacht van zaterdag op zondag op diverse locaties in het district in totaal 487 automobilisten laten blazen tijdens een alcoholcontrole. In vier gevallen werd een overtreding geconstateerd. Achttien medewerkers hielden op verschillende tijdstippen controles op de Molenstraat in Helden, de Antoniuslaan in Blerick en in Venlo op de Molensingel, Roermondsepoort en de Koninginnesingel. De vier automobilisten die zakten voor de blaastest werden overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat ze te veel gedronken hadden. In alle zaken kon gelijk snelrecht worden toegepast wat resulteerde in twee maal een dagvaarding in verband met recidive, een maal een dagvaardig vanwege het hoge percentage en een boete van 410 gulden.

HELDEN 500 gulden boete voor belediging

HELDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige inwoner van Beringe bekeurd wegens belediging. Twee politiemensen surveilleerden rond 03.00 uur op de Molenstraat, toen zij twee personen op de weg zagen staan. De agenten verzochten hen nadrukkelijk om op de stoep te gaan staan omdat het verkeer er zo niet goed langs kon. Een van de twee personen beledigde hierop een van hen, waarna hij werd aangehouden. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een boete van 500 gulden opgelegd.

SWALMEN Twee verdachten aangehouden

SWALMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige inwoner van Roermond en een 16-jarige inwoner van Swalmen aangehouden. De jongens worden ervan verdacht een 17-jarige inwoner van Tegelen en een even oude jongen uit Reuver te hebben lastiggevallen. De slachtoffers reden over het fietspad langs de Rijksweg toen ze moesten stoppen voor de twee verdachten, die hen sommeerden hun portemonnee af te staan. Beide slachtoffers weigerden waarna een kleine vechtpartij ontstond. Ze wisten te ontkomen, waarna de politie werd gewaarschuwd. Die stelde een onderzoek in, waarna de verdachten op de Rijksweg werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Inmiddels zijn ze ingesloten voor nader onderzoek.

VENLO Woningbrand

VENLO In de nacht van vrijdag op zaterdag is brand ontstaan in een appartementencomplex aan de Winkelveldstraat. Een van de bewoners had in de woonkamer een kaars aangestoken en was vervolgens naar een andere ruimte gegaan. Toen hij weer terugkwam zag de kamer zwart van de rook. Hij probeerde de boel nog te blussen, maar door de rook moest hij de woning verlaten. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat een groot deel van de inhoud van de woning verloren ging. Ook omliggende panden liepen rook- en roetschade op. De brandende kaars is vermoedelijk de oorzaak van de brand. De omvang van de schade is nog niet bekend.

REGIO Aanhouding winkeldieven

VENLO De politie heeft zaterdagmiddag een 51-jarige inwoner van Venlo aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Prinssesingel. De man probeerde een paar sokken van ongeveer 7 gulden te stelen, maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Hij werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Hier kreeg hij met toepassing van snelrecht een boete van 250 gulden opgelegd die hij direct betaalde.

ROERMOND De politie heeft zaterdagmiddag een 47-jarige inwoner van Venlo aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Hamstraat. De man probeerde 15 paar sokken ter waarde van ruim 60 gulden te stelen, maar werd betrapt. Toen hij werd gecontroleerd, bedreigde hij twee personen met de dood. Hij werd aangehouden door de politie en overgebracht naar het bureau, waar hij is ingesloten.