Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 23-12-2001 Algemeen persbericht Politie Limburg Zuid (JK - 13.45 uur) Zondag 23 december 2001

Aanrijdingen in Limburg Zuid
Tussen zaterdag 22 december 00.00 uur en zondag 23 december 12.00 uur (36 uren) vonden er in het hele bewakingsgebied van de politie Limburg Zuid een vijftigtal aanrijdingen plaats.
Voor zover nu bekend was bij 4 aanrijdingen sprake van (licht) lichamelijk letsel.
Die aanrijdingen vonden plaats in Maastricht, Cadier en Keer, Wylre en Sittard.
Het aantal aanrijdingen betreft dus een totaal beeld. Omdat de sneeuw niet overal op hetzelfde tijdstip uit de lucht viel, kan niet precies gezegd worden hoeveel aanrijdingen er daadwerkelijk te wijten zijn aan de sneeuwval.

---

Voor de politiedistricten Heerlen, Kerkrade en Maastricht geldt dat er tussen zaterdag 22 december 07.00 uur en zondag 23 december 07.00 uur gesproken kan worden van een rustig verlopen dienst. Binnen deze districten deden zich geen pers(w)aardige incidenten voor. Voor wat het district Sittard betreft, zijn onderstaande incidenten noemenswaardig.

---

Sittard; fietser gewond
Zaterdag 22 december om 17.30 uur kwamen op de kruising Odasingel-Dr. Nolenslaan in Sittard een 48-jarige autobestuurder en een 25-jarige mevrouw op een fiets met elkaar in botsing. Beide bestuurders, die woonachtig zijn in Sittard, verklaarden dat op het moment van de aanrijding de verkeerslichten groen licht uitstraalden. Door de aanrijding liep de fietsster onder andere een gekneusde schouder op en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Opname was niet noodzakelijk. Omdat bleek dat mevrouw alcohol gedronken had, werd van haar een blaastest afgenomen. Dit leverde een promillage op van 1,15. Omdat de toedracht van de aanrijding niet duidelijk is, verzoekt de politie eventuele getuigen zich met haar in verbinding te stellen. Tel: 0900-8844.

Sittard; aanhoudingen
Zaterdag 22 december wilde de politie om 21.45 uur op de Markt te Sittard een 41-jarige inwoner bekeuren omdat hij urineerde tegen de gevel van een daar gelegen pand. De verdachte, die alcohol gedronken had, wilde echter zijn naam niet opgeven en liep, ondanks herhaalde waarschuwingen weg. Uiteindelijk werd hij aangehouden. Tijdens deze aanhouding bemoeide zich een 28-jarige Sittardenaar met de zaak die wilde voorkomen dat de aangehouden man in een politieauto werd gezet. Daarop werd ook deze man aangehouden. Ook de 36-jarige vrouw van de urinerende man liet zich niet onbetuigd. Omdat zij de politie beledigde en naar de patrouille spuugde, werd ook zij aangehouden. Aan het politiebureau werd snelrecht op haar toegepast en kreeg ze een boete van fl.500,= opgelegd hetgeen direct betaald werd. Tegen de andere twee verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sittard; autodieven
Zaterdag 22 december zag de politie om 23.35 uur over de Windraak in Sittard een auto rijden waarvan een achterlicht niet brandde en waarvan de bestuurder slingerend reed. Toen men wilde overgaan tot een controle, ging de auto er vandoor en ontstond een achtervolging. Via diverse straten en slippartijen reed de auto naar de Romenkamp in Oirsbeek en botste daar tegen een afscheidingsmuur waarna hij weer verder reed. Op de kruising Romenkamp-In den Daal kwam de auto weer in een slip en botste tegen een stroomkast langs de weg aan. Daar kwam hij uiteindelijk tot stilstand. Uit de auto sprongen vijf mannen die op de vlucht sloegen. Vier van hen konden nog op de Romenkamp worden aangehouden. De vijfde bleef aanvankelijk spoorloos doch meldde zich later bij de politie. Het vijftal is tussen de 16 en 18 jaar en zijn allen woonachtig in Sittard. Onderzoek heeft inmiddels opgeleverd dat de auto waarin ze reden vanaf een terrein in Urmond gestolen was.