PERSBERICHT - 22 DECEMBER 2001

NS Travel nu ook in de lucht met goedkope vliegreizen

In 2002 meer korte vakanties dichtbij

Meer korte vakanties in eigen land, Duitsland en België, goedkope vliegreizen naar Europese steden, treinreizen voor golfers en speciale aandacht voor EXPO.02 in Zwitserland en de culturele hoofdstad 2002 Brugge, dat zijn enkele van de vele nieuwe toevoegingen in het gevarieerde aanbod van NS Travel voor 2002.

De zelfstandige dochter van de Nederlandse Spoorwegen ziet de belangstelling voor compleet verzorgde treinvakanties elk jaar toenemen, maar noteert ook een stijgende belangstelling voor auto- en stedenreizen.

NS Travel brengt voor zomerseizoen 2002 weer vier programma's op de markt. "KortWeg®" voor korte vakanties naar stad en land. "Sunrail®" met vakanties per trein naar Zuid-Europa inclusief de AutoSlaap Expres. "Disney", met weer nieuwe verblijfsmogelijkheden in en rond Disneyland Parijs®. "Zwitserland" met treinreizen naar en door hét treinenland.

KortWeg®: van budget tot superluxe

Het aantal hotels in het programma KortWeg is verhoogd van 334 naar 391 en de uitbreiding betreft vooral sfeervolle en persoonlijk geleide hotels. KortWeg scoort al jaren zeer goed met aanbiedingen in eigen land zoals op de Waddeneilanden en op de Veluwe. Hier is het aanbod uitgebreid, zoals ook de belangstelling voor Duitse vakanties wordt beloond met een uitbreiding van arrangementen in het Sauerland. De nog steeds stijgende vraag naar korte vakanties in "nieuwe" steden verrijkt het programma met arrangementen naar o.a. Ieper, Kortrijk, Lille, Straatsburg en Königswinter. In België krijgt Brugge extra aandacht, omdat de Vlaamse stad is uitverkoren tot Culturele Hoofdstad in 2002

KortWeg zet in op voordelige vliegreizen naar Europese steden. In samenwerking met de luchtvaartmaatschappijen TTA naar Gatwick, British Midland, Austrian Airlines en Alitalia zijn er arrangementen naar Londen, Wenen, Praag, Boedapest, Rome, Florence, Venetië en Milaan. Voor korte reizen naar Barcelona wordt Transavia's Basiq Air ingeschakeld.

Voor deze NS Travel vliegreizen is een voordelig treinretour à ¤ 7,- p.p. Schiphol voor van toepassing.

KortWeg kende al een verdeling van de arrangementen op de thema's Actief, Ambiance en Steden. De nieuwe brochure labelt nu ook de hotels met de aanbevelingen: Voordelig, Couleur Locale, Aanrader en Prestige. Onder het eerste label vallen de budgethotels, onder het laatste de hotels van absolute topklasse.

Disney Parijs

Het eigen programma van NS Travel voor Disneyland Parijs® profiteert van de unieke mogelijkheden om met de hoge snelheidstrein Thalys tot aan de poort van het park te reizen. Maar ook automobilisten worden aangetrokken tot de arrangementen die uitgebreid zijn met nieuwe accommodaties. Daarbij diverse voordelige hotels in de buurt van het park en natuurlijk de nieuwe Studio's die voor velen een reden zullen zijn voor een herhalingsbezoek aan het favoriete pretpark.

Alles mee op de trein

De treinen die Sunrail inzet voor het vervoer van vakantiegangers naar zuidelijke landen worden steeds meer het vervoermiddel van mensen die hun favoriete vervoermiddel op vakantie willen meenemen. Fietsen en mountainbikes meenemen is al seizoenen lang heel interessant, NS Travel biedt daarom ook speciale arrangementen voor fietsers. Auto en motor kunnen met de AutoSlaap Expres mee naar alle verblijfsvakanties in Frankrijk en Italië. Tevens zijn er in 2002 op basis van de AutoSlaap Expres de diverse golfarrangementen die Sunrail aanbiedt in het nieuwe zomerprogramma.

Veel Zwitserland

Het aantal rondreizen per trein door het landschappelijk zo fraaie Zwitserland is in het aparte Zwitserland-programma wederom uitgebreid. Arrangementen worden aangeboden naar mooie steden als Bazel, Chur, Luzern, Lugano en Locarno.

In het kader van de bijzondere openlucht tentoonstelling EXPO.02, die plaatsvindt in en rondom de steden Biel, Neuchâtel, Yverdon-Les-Bains en Murten biedt NS Travel een tweetal rondreizen aan naar EXPO.02 met verblijf in Interlaken, openbaar vervoer tussen de steden en toegangskaarten voor deze onvergetelijke belevenis in de Zwitserse natuur.

De bijzondere openlucht tentoonstelling "EXPO.02" in de mooie natuur van het westen van Zwitserland belooft deze zomer een belangrijk Europees spektakel te worden. Naar verwachting zullen zomer 2002 ca. 4,8 miljoen bezoekers het 159 dagen durende unieke evenement bezoeken.

Een vierdaags all in EXPO.02-arrangement wordt aangeboden vanaf NLG 399,- NS Travel verzorgt eveneens losse dagkaarten (NLG 32,-) en driedaagse entreekaarten (NLG 80,-) voor reizigers die een bezoek aan EXPO.02 willen combineren met een verblijf in Zwitserland.

De reisprogramma's van NS Travel liggen medio december klaar bij de ANVR-reisbureaus. Voor informatie over arrangementen en speciale aanbiedingen kan men tevens terecht op www.nstravel.nl of telefonisch 030 2977291

Noot aan de redactie Voor nadere informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Ron Heeren, Directeur NS Travel Group tel. 030-2977140 / 06-53836679