PERSBERICHT - 22 DECEMBER 2001

Romantisch varen onder de sterrenhemel

Valentijns minicruise van DFDS Seaways

'Be my Valentine'. In de Valentijnsmaand februari biedt DFDS Seaways speciale 3-daagse Valentijns MiniCruises aan. Deze romantische MiniCruise kan geboekt worden vanaf 92,- Euro per persoon, gebaseerd op een 2-persoons binnenhut met douche en toilet.

¤ AAN BOORD

Je geliefde verrassen met Valentijn kan op zeer originele wijze met een MiniCruise van DFDS Seaways. Het vertrek vanuit IJmuiden is om 18.00 uur. Aan boord van de Queen of Scandinavia en de Prince of Scandinavia kan er genoten worden van een heerlijk diner bij kaarslicht, kan men swingen in de nachtclub en kussen onder de sterrenhemel tijdens een romantische wandeling over het dek. Beide cruiseferries bieden luxe en een groot scala aan faciliteiten zoals een casino, een discotheek, de Admiral Pub, diverse restaurants, bioscopen en sauna's. Aan boord van de Queen is zelfs een binnenzwembad!

¤ AAN LAND

De volgende dag om 9.00 uur komt men, na een romantische avond en nacht op zee, aan in pub- en shopstad Newcastle. Deze stad aan de rivier de Tyne met haar vele bruggen heeft leuke winkels, trendy lunchgelegenheden, leuke musea, veel gezellige pubs en natuurlijk Engelsen: een bezienswaardigheid op zich. Aan het eind van de middag reist men per bus terug naar de terminal, waar het schip om 17.30 uur vertrekt.

¤ AANBIEDING

De Valentijns MiniCruise wordt aangeboden in de Valentijnsmaand februari en kan gemaakt worden op 2 en 4 februari en dagelijks in de periode van 5 t/m 28 februari. Het tarief voor deze romantische Valentijnsreis is 92 Euro per persoon. In deze prijs is de retourpassage IJmuiden - Newcastle in een 2-persoons binnenhut met douche en toilet, een tweede klasse treinretour naar Amsterdam CS en een bustransfer van Amsterdam CS naar de Felison Terminal in IJmuiden v.v. en transfer in Engeland inbegrepen. Ook ontvangt men het informatieboekje "Wegwijs in Newcastle". Voor de speciale Valentijns MiniCruise flyer of reserveringen kan gebeld worden met 0255 534 546.

DFDS SEAWAYS

Van 1967 tot 1981 onder de naam TOR LINE, van 1981 tot 1999 onder de naam Scandinavian Seaways en sinds twee jaar als DFDS Seaways voert de rederij ferrydiensten uit vanaf Amsterdam en later vanaf IJmuiden. DFDS Seaways is nu dé ferrymaatschappij tussen IJmuiden en Newcastle (Noord-Engeland) en met acht passagiersschepen marktleider van ferry overtochten op de Noordzee. Het aantal passagiers dat per DFDS Seaways reist stijgt jaarlijks aanzienlijk. In 1995 vervoerde DFDS Seaways 69.000 passagiers van IJmuiden naar Newcastle. In 2000 werd een record aantal van 372.000 bereikt. Met de, voor Nederland nieuwe, schepen de Prince en Queen of Scandinavia verwacht de rederij in 2001 zo'n 450.000 passagiers te vervoeren.