PERSBERICHT - 22 DECEMBER 2001

Flexibele prijsstructuur in nieuwe brochure
`Cruiseferries 2002' P&O North Sea Ferries

P&O North Sea Ferries heeft onlangs de nieuwe brochure `Cruiseferries 2002' uitgebracht. De 36 pagina's tellende brochure biedt uitgebreide informatie over de overtocht richting Noord-Engeland, Schotland, Wales en Ierland per luxe Cruiseferry.

P&O North Sea Ferries introduceerde in mei en december jl. op de route Rotterdam-Hull de grootste en meest luxueuze Cruiseferries ter wereld, de `Pride of Rotterdam' en de `Pride of Hull'. De brochure gaat onder andere uitgebreid in op de vele faciliteiten aan boord.

Nieuw

Geheel nieuw is de flexibele prijsstructuur die P&O North Sea Ferries vanaf 2002 hanteert. De exacte prijzen variëren al naar gelang het seizoen, de dag van vertrek en terugreis, de lengte van het verblijf en het moment van boeken. Reizigers die niet gebonden zijn aan een bepaalde vertrekdag kunnen op deze manier aantrekkelijke kortingen verkrijgen. In de brochure zijn de vanaf-prijzen te vinden, terwijl op de website, www.ferrybrochure.nl, en via 0181-255555 een prijsberekening op maat is te verkrijgen. Op deze manier heeft de consument meer tarieven, kan men sneller en eenvoudiger een prijs krijgen en is het makkelijk om een all-in prijs te berekenen.

De brochure biedt de reiziger een goed beeld van onder andere de cabins, de restaurants en het brede scala aan
ontspanningsmogelijkheden. Zo beschikken de `Pride of Rotterdam' en `Pride of Hull' over luxe Staterooms met ligbad, een à la Carte Restaurant, diverse bars, twee bioscopen, uitgebreide winkelmogelijkheden, een Show Lounge met twee verdiepingen en een Cyber Zone waar passagiers kunnen surfen op het web.

Praktische informatie

Ook uitgebreide praktische informatie ontbreekt natuurlijk niet in de brochure. Dit jaar wordt voor het eerst gewerkt met handige symbolen om de diverse onderwerpen aan te duiden. Deze symbolen worden ook op de website, www.ferrybrochure.nl, gebruikt om rechtstreeks door te kunnen klikken naar het betreffende onderwerp. Zo kan bijvoorbeeld extra informatie gevonden worden over de diverse cabins.

De brochure biedt verder een uitgebreid aanbod aan arrangementen die samen met Oad Reizen wordt aangeboden. Naast City-Cruises naar York zijn er bijvoorbeeld autorondreizen door Noord-Engeland, Schotland en Ierland opgenomen in het programma. Tevens zijn er diverse aantrekkelijke combinatie-tarieven voor de reiziger die verder wil reizen naar Ierland, of via een andere route terug wil reizen. Voor de frequente reiziger is er de `Captain's Club', waarmee speciale kortingen en privileges te krijgen zijn.

Aanvragen

Voor het aanvragen van de `Cruiseferries-brochure' kan men bellen met 0900 2027207. Reserveringen kunnen gemaakt worden via telefoonnummer 0181-255555. Meer informatie is te vinden op de algemene website: www.mycruiseferries.nl.