VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Hoofdrol Maria in The Sound Of Music voor Maaike Widdershoven

Joop van den Ende Theaterproducties brengt op 22 september 2002 de wereldvermaarde musicalklassieker The Sound of Music. Deze productie, die in première gaat in het Amsterdamse theater Carré, wordt de opvolger van de musical Titanic, de succesvolle vierde Nationale Tour van Joop van den Ende. De hoofdrol van de legendarische non en later gouvernante Maria gaat naar Maaike Widdershoven. Widdershoven speelde eerder in onder meer de musicals Rex, Elisabeth en West Side Story. Van de andere hoofdrolspelers - waaronder kapitein Von Trapp, barones Schraeder, Max en moeder overste - zijn de namen nog niet bekend. Eind januari 2002 vinden de audities voor de Von Trapp kinderen plaats. Een oproep daarvoor - de inschrijving is inmiddels gesloten - leverde maar liefst vijfduizend brieven op.

The Sound of Music is gebaseerd op het levensverhaal van de Oostenrijkse Maria Augusta Kutschera. Zij werd als non door het klooster uitgezonden om gouvernante te worden bij het zeven kinderen tellende, moederloze gezin Von Trapp. Zij won de harten van de kinderen en trouwde in '59 met hun vader, weduwnaar kapitein Von Trapp. In '59 ging in Broadway de musical, gebaseerd op dit levensverhaal van de zeer muzikale Von Trapp-familie, in première. Met muziek van Richard Rogers en songteksten van Rogers en Hammerstein werd deze musical een wereldklassieker met door iedereen geliefde en gekende liedjes als 'My Favourite Things', 'Do-Re-Mi', en 'Edelweis'. Ook de film ('65), geproduceerd door Robert Wise en 20th Century Fox, werd een wereldhit met tien Oscarnominaties waarvan er vijf werden gewonnen.

Maaike Widdershoven, die nu de hoofdrol van Maria in The Sound of Music gaat vervullen, studeerde in '95 cum laude af als Uitvoerend Musicus aan het Utrechts Conservatorium. Ze had de hoofdrol van Maria in West Side Story en speelde in de musicals 'The Phantom of the Opera'(Christine), 'Anatevka' (Hodel), 'Elisabeth'(Elisabeth) en speelde de hoofdrol in de oorspronkelijke Nederlandse musical 'Rex'(Joke). In '99 won zij als eerste musicalartiest de Soetelieve Beurs: een prijs voor het meest veelbelovende musicaltalent in Nederland.

The Sound of Music is de vijfde Nationale Tour van Joop van den Ende Theaterproducties. Na de première in Carré zal de musical vanaf het najaar 2002 rondtrekken in Nederland. Titanic de Musical zal na de Nederlandse tournee te zien zijn in België.

Noot voor de redactie /