Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 23-12-2001

Subsidie Molenstichting
De Molenstichting Noord-Brabant krijgt 25 ( 11,34), ter ondersteuning van het werk.

Geweigerde kapvergunning
Het college weigerde een kapvergunning voor twee lindebomen aan de Kuikseindseweg. Hiertegen heeft de aanvrager bezwaar gemaakt. De commissie Bezwaar- en Beroepschriften vindt de weigering onvoldoende onderbouwd en adviseert het begrip beeldbepalend beter te motiveren en daarmee de weigering van de kapvergunning in stand te laten. Het college neemt het advies van de commissie over.

Geluidsnormen horeca- sport en recreatie
De geluidsnormen worden als volgt vastgesteld: 50 dB(A) voor de zone rond de snelweg, kom Oirschot en enkele doorgaande wegen, 45 dB(A) in Oost- West- en Middelbeers en buitengebied en 40 dB(A) in stiltegebieden.

Muziek- en Dansinstituut
Het beleidsplan 2002-2005 van Muziek- en Dansinstituut Best-Oirschot wordt voor kennisgeving aangenomen. Het college vraagt de raad het aantal klokuren vast te stellen op 70,25 per week voor de periode 2003-2006; dat is 0,85 uur meer dan dit jaar.

Bouwkavels Spoordonk
Op de hoek van Sweerts de Landasstraat en het Beerseveld worden vijf bouwkavels uitgegeven. Bovendien wordt één kavel uitgegeven aan het Woningbedrijf, ten behoeve van bouw voor starters.

Uitbreiding gratis afvalregeling
Inwoners die incontinent zijn kunnen al 1400 liter afval per jaar gratis laten ophalen. De regeling wordt uitgebreid naar gebruikers van sondevoeding, dieetvoeding, zuurstof, urinekatheters, intensieve wondverzorging en ander aandoeningen met gelijksoortige afvalhoeveelheden.