Isotis

4e productintroductie dit jaar

IsoTis introduceert 2e tissue engineered product - CellActive® Cartilage voor kniedefecten

Bilthoven, 24 december, 2001 - Het biomedische bedrijf IsoTis N.V. (Euronext Amsterdam: ISO), toonaangevend in de vervangingsgeneeskunde, maakt vandaag de commerciële introductie bekend van CellActive® Cartilage, het tweede biologische product dat de onderneming dit jaar introduceert. CellActive Cartilage bestaat uit menselijke kraakbeencellen (chondrocyten), die in het laboratorium zijn gekweekt op basis van autologe (i.e. patiënt-eigen) cellen. CellActive Cartilage wordt ingezet bij de behandeling van patiënten met kraakbeendefecten in het kniegewricht ten gevolge van sportblessures of trauma.

Autologe weefselvervanging, de basis van alle ontwikkelingsprogramma's van IsoTis, heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van donorweefsel: nauwelijks risico op overdracht van ziekte (bijvoorbeeld HIV, of HCV); geen afstoting door immunologische reacties; altijd beschikbaar en niet afhankelijk van veelal schaars donorweefsel. De introductie van CellActive Cartilage volgt kort op de introductie van CellActive Skin voor de behandeling van ernstige brandwondpatiënten in begin november. In mei 2001 introduceerde IsoTis de SynPlug®, een klein medisch hulpmiddel toegepast in gecementeerde heupimplantaten. En vorige week nog bracht de onderneming OsSatura PCH op de markt, een synthetische botvervanger.

CellActive Cartilage zal geleverd worden aan ziekenhuizen in Spanje. IsoTis heeft een overeenkomst afgesloten met een van de grote weefselbanken in Spanje. Voor de Spaanse gezondheidsinstanties is een dergelijke overeenkomst een voorwaarde voor de commerciële introductie van tissue engineered producten. De overeenkomst biedt IsoTis toegang tot alle ziekenhuizen in Spanje waar behandelingen met autologe kraakbeencellen worden toegepast (zogenaamde autologous chondrocyte implantations, of ACI's).

Prof. Dr. Clemens van Blitterswijk, president en chief executive officer van IsoTis zei, "De introductie van CellActive Cartilage draagt bij aan het genereren van inkomsten in een vroeg stadium en brengt ons een stap dichter bij ons tweede generatie product waarvan wij verwachten dat het een van de belangrijke commerciële peilers van de onderneming zal worden. Invaliditeit ten gevolge van kraakbeendefecten is een probleem waar nog geen afdoende oplossing voor bestaat. Met de introductie van CellActive Cartilage hebben wij ons een uitstekende positie verworven om ook in dit veld een leidende rol te spelen."

Kraakbeendefecten en -herstel

Menselijk kraakbeen herstelt niet spontaan. Het herstelmechanisme van het lichaam leidt tot fibreus weefsel dat belangrijke eigenschappen van gezond kraakbeen ontbeert. Met CellActive Cartilage worden nieuwe kraakbeencellen gekweekt in het laboratorium van IsoTis om vervolgens geplaatst te worden in het defect.

De procedure verloopt als volgt. In het ziekenhuis wordt van de patiënt een biopt (een stuk kraakbeen) afgenomen op een niet lastdragende plek en per speciale koerier naar het laboratorium van IsoTis in Bilthoven gebracht. Hier kweekt het hiervoor getrainde laboratoriumpersoneel de kraakbeencellen op tot ongeveer 18 miljoen cellen, wat voldoende is om de grootste defecten te behandelen. Het kweekproces vindt plaats in zogenaamd autoloog serum, afkomstig van het bloed van de patiënt zelf dat wordt afgenomen tegelijkertijd met het biopt. Tenslotte worden de gekweekte chondrocyten naar het ziekenhuis getransporteerd voor de implantatie.

Volgens schattingen zijn er in West Europa honderdduizenden patiënten met knieproblemen ten gevolge van kraakbeendefecten die baat zouden kunnen hebben van implantatie van autologe chondrocyten.

Per 30 -09 -01, had IsoTis N.V. een kaspositie van ruim EUR 69 miljoen.

IsoTis N.V.

IsoTis, gevestigd in Bilthoven en opgericht in 1996, is een biomedische onderneming die zich ten doel heeft gesteld de kwaliteit van het menselijk leven te verbeteren door te voorzien in de vraag naar weefsel- en orgaanvervanging met behulp van hybride technologieën op basis van materiaaltechnologie, tissue engineering en biotechnologie. IsoTis wil uitgroeien tot een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van vervangingsgeneeskunde door voortdurende innovatie, een doelgerichte commercialisering en een leidende positie als het gaat om intellectueel eigendom. Sinds de oprichting van de onderneming heeft IsoTis ongeveer ¤ 106 miljoen aan aandelenkapitaal aangetrokken en is uitgegroeid tot de grootste tissue engineering onderneming in Europa. IsoTis is genoteerd aan Euronext (Amsterdam) en wordt verhandeld onder het symbool ISO.

IsoTis heeft momenteel 138 medewerkers. In aanvulling op de eigen internationale wetenschappelijke teams, heeft IsoTis overeenkomsten met zo'n 15 vooraanstaande instellingen voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van materiaalwetenschappen en tissue engineering, zoals MIT (Cambridge,VS), Tsinghua University (China), en de academische ziekenhuizen van Leiden, Maastricht, Twente en Utrecht.

Voor informatie: