Ingezonden persbericht


Voormalig international tekent tot einde van seizoen

Raymond Bottse opvolger Ronald Wolfs

ROTTERDAM - Het bestuur van Gunco/Rotterdam Basketbal heeft Raymond Bottse aangesteld als opvolger van de vertrokken Ronald Wolfs. Met de in Dordrecht woonachtige ex-international werd een overeenkomst gesloten tot en met het einde van het seizoen 2001-2002.

De 38-jarige Bottse gaat in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen samenwerken met Ronald van der Geest. Die nam zaterdag 22 december, de coaching in de wedstrijd van Gunco/Rotterdam Basketbal tegen MPC Donar (72-80 verlies) tijdelijk voor zijn rekening.

De in Paramaribo geboren Bottse begon met basketballen bij het Papendrechtse Flush'72. Via het Rotterdamse RZ en en Dordtse Frisol kwam hij bij EBBC/Den Bosch terecht. In Amerika speelde de guard voor het Saint Peter's College, een division I-school in New Jersey. Na zijn terugkeer in Nederland droeg de international andermaal het shirt van EBBC/Den Bosch, het Belgische Ieper en het Gorkumse Goba.

De naam van de ondernemer, die dit seizoen voor eerste divisieclub Rowic uit Dordrecht speelt, stond op het lijstje waarop de selectie van Gunco/Rotterdam Basketbal zijn voorkeur voor een opvolger van Ronald Wolfs kenbaar had mogen maken. De eerste officiële training van de selectie onder leiding van Bottse is op 2 januari 2002. Drie dagen later is de eerste wedstrijd in Weert tegen BS Weert.



Ingezonden persbericht