Gemeente Steenbergen


Diverse mededelingen

Ophalen huisvuil rond de feestdagen

Duobakken
De route van dinsdag 25 december (1e kerstdag) wordt gereden op zaterdag 22 december.
De route van woensdag 26 december (2e kerstdag) wordt gereden op donderdag 27 december.
De route van dinsdag 1 januari (nieuwjaarsdag) wordt gereden op zaterdag 29 december.
Op maandag 24 december en op maandag 31 december worden de normale routes gereden.

Grof vuil
De route van woensdag 26 december (2e kerstdag) wordt gereden op woensdag 2 januari. (Steenbergen Noord-Oost en Kruisland).

Milieustraat
De milieustraat is 1e en 2e kerstdag en op nieuwjaarsdag gesloten. Op maandag 24 december en maandag 31 december is de milieustraat om 16.00 uur gesloten.

---

Kerstboominzameling

Op zaterdag 5 januari kerstbomen inzamelen aan de Veerweg in Nieuw-Vossemeer. Aan de inzameling van de kerstbomen is een loterij verbonden, waarvan de trekking op 9 januari plaatsvindt.

Op woensdag 9 januari van 13.00 uur tot 15.30 uur kerstbomen inzamelen op de volgende locaties:
De Heen- Schutbocht, Dinteloord - Raadhuisplein, Steenbergen - Noorddonk bij de brug, Floraplein en Kapelaan Kockstraat ter hoogte van de kerk.
Aan de inzameling van de kerstbomen is tevens een loterij verbonden. Er worden een aantal prijzen van f 15,00 beschikbaar gesteld. De uitslag van de loterij wordt in de infopagina gepubliceerd.
---

Gemeentehuis gesloten

maandag 24 december en maandag 31 december

---

Centrum voor Werk en Inkomen Bergen op Zoom start per 1 januari 2002

De nieuwe organisatiestructuur sociale zekerheid en arbeidsbemiddeling gaat in per 1 januari 2002. In deze nieuwe structuur wordt werk boven inkomen gesteld. Vanaf het eerste moment en het eerste contact staan de mogelijkheden om (weer) werk te krijgen voorop. Zo komt er per 1 januari 2002 één loket waar mensen zowel voor werk als inkomen terecht kunnen.

Voor inwoners van de gemeente Steenbergen wordt dit het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) Bergen op Zoom. Dit CWI is vanaf 1 januari 2002, voorlopig, gevestigd in het voormalige arbeidsbureau aan de Zuid-Oostsingel 25a te Bergen op Zoom.

Werkzoekenden van de gemeente Steenbergen kunnen bij dit CWI terecht voor een baan en, waar nodig, voor het aanvragen van een uitkering levensonderhoud. Dit geldt zowel voor de werkloosheidsuitkering (WW) als voor de uitkeringen, Algemene bijstandswet (Abw) en Inkomensvoorziening Oudere en Arbeidsongeschikte Werklozen / Zelfstandigen (Ioaw en Ioaz), waarvoor u zich voorheen rechtstreeks tot de gemeente kon wenden.

Dit betekent dat, ook als u van mening bent dat u (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent of u om andere redenen vindt dat u geen werk kunt verrichten, u zich, voor een uitkering levensonderhoud, altijd eerst moet wenden tot het CWI Bergen op Zoom.
Hierop wordt een uitzondering gemaakt voor de volgende groepen van personen:

* Personen die in een inrichting verblijven
* Personen van 65 jaar en ouder (indien gehuwd of samenwonend, beiden 65 jaar en ouder)

* Gevestigde zelfstandigen.
Deze groepen kunnen zich, zoals tot op heden gebruikelijk, voor een aanvraag levensonderhoud wenden tot de eigen gemeente.
* Personen zonder adres en vaste verblijfplaats
Deze dienen zich te wenden tot de gemeente Bergen op Zoom zijnde de centrumgemeente voor dak- en thuislozen.
Voor aanvragen bijzondere bijstand, Vangnetregeling huursubsidie (Vrh), Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) e.d. dient u zich, zoals tot op heden gebruikelijk, tot de gemeente Steenbergen te wenden.

Globale werkwijze CWI Bergen op Zoom
U dient zich, telefonisch of persoonlijk, te melden bij het CWI Bergen op Zoom (tel 0164-217600) voor een globale bepaling van uw arbeidssituatie. Indien noodzakelijk wordt dit gevolgd door een werkintake. Samen met u worden in de werkintake uw kansen op de arbeidsmarkt bekeken. Dit kan zowel voor de korte als de langere termijn gelden. Afhankelijk van uw kansen op de arbeidsmarkt wordt een vervolgprocedure ingezet. De medewerker CWI zal u over de, voor u geldende, vervolgprocedure nader informeren.
Indien er niet direct werk voor u beschikbaar is en u niet over de middelen beschikt om in uw levensonderhoud te kunnen voorzien wordt in de werkintake tevens bekeken op welke uitkering u mogelijk een beroep kunt doen. In dit geval volgt een afspraak voor een uitkeringsintake. Daar de ingangsdatum van een eventuele uitkering is gekoppeld aan de datum melding, adviseren wij u, altijd per direct, een afspraak te maken met het CWI Bergen op Zoom als u in omstandigheden verkeert die het, eventueel, verstrekken van een uitkering noodzakelijk maken.

Waar is het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) Bergen op Zoom? Zuid-Oostsingel 25a, Bergen op Zoom, Postbus 282, 4600 AG Bergen op Zoom, tel (0164) 217600, fax (0164) 232864. Bereikbaarheid: op loopafstand, ca 400 meter, van de dichtstbijzijnde bushalte (bij NS-station Bergen op Zoom). Parkeergelegenheid eigen vervoer naast NS-station Bergen op Zoom en op Plein 13, loopafstand maximaal 300 meter. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

---

Nieuwe zone-indeling openbaar vervoer in Noord-Brabant

Met ingang van 1 januari 2002 wordt de zone-indeling aangepast. De gemiddelde grootte van de tariefzones in een groot deel van Noord-Brabant is verkleind van 18 km2 tot ongeveer 15 km2. Door middel van folders en posters in de bussen en de verkooppunten zullen de gebruikers van openbaar busvervoer op de hoogte worden gebracht. Informatie via de BBA.

---

Deeltaxi West-Brabant

Deeltaxi rondom de feestdagen
Tijdens de twee Kerstdagen rijdt de Deeltaxi tussen 06.00 uur en 02.00 uur.
Op Oudejaarsavond rijden er geen Deeltaxis tussen 22.00 en 0.30 uur. De Deeltaxicentrale bij PZN is gedurende deze uren ook niet bereikbaar. Van 0.30 uur tot 2.00 uur zijn zowel de Deeltaxis als de telefooncentrale weer in bedrijf.
Vanwege de grote vraag naar Deeltaxivervoer tijdens de feestdagen wordt geadviseerd ritten tijdig te reserveren (0800) 0230033.

Klanttarieven 2002
Eigen bijdrage per Openbaar Vervoer-strip:

Wvg-Deeltaxipashouders 0,39 (f 0,85)
Senioren-Deeltaxipashouders 0,95 (f 2,20)
Overige reizigers 1,18 (f 2,60)

In de periode van 1 januari 2002 tot en met 28 januari 2002 kan er in de Deeltaxi zowel met guldens als met euros betaald worden. Wisselgeld wordt zoveel mogelijk in euromunten gegeven. Vanaf 29 januari 2002 kan er alleen nog maar met euros betaald worden.

Per 1 januari 2002 wordt de zone-indeling voor het Openbaar Vervoer in Noord-Brabant aangepast. Voor de Deeltaxi West-Brabant blijft de huidige zone-indeling gelden.

Per e-mail ritten boeken
Vanaf 1 januari a.s. wordt het mogelijk om Deeltaxiritten ook per e-mail te bestellen. Hiervoor moet gebruik gemaakt worden van het e-mailformulier dat dan via de websites www.deeltaxi-westbrabant.nl of www.pzn-bv.nl opgevraagd kan worden.

Opmerkingen, klachten en suggesties
Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw opmerkingen, klachten en/of suggesties over het Deeltaxivervoer kenbaar te maken? Bezoek dan de website www.deeltaxi-westbrabant.nl of neem contact op met het Servicepunt Deeltaxi West-Brabant. Bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur op nummer (0900) 2020032 (f 0,50 per minuut, vanaf 1 januari 2002 0,25/minuut).

De bezitters van een Deeltaxipas worden via een mailing van het Servicepunt Deeltaxi West-Brabant over het bovenstaande geïnformeerd.
---

Kandidaatstelling gemeenteraad

De burgemeester van Steenbergen maakt het volgende bekend. Op 22 januari 2002 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad plaatshebben.
Op die dag kunnen op het gemeentehuis aan het adres Kaaistraat 47 te Steenbergen, afdeling Bevolking bij het daar gevestigde hoofdstembureau van 09.00 uur tot 15.00 uur lijsten van kandidaten (model H1) worden ingeleverd.
De benodigde formulieren voor:

* de lijsten van kandidaten (model H1)

* de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H9)

* de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H3-1)
* de machtigingen tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst (model H3-2)
* de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H4)

* de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model 10)

zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling op het gemeentehuis kosteloos verkrijgbaar voor de kiezers.

Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de inlevering van kandidatenlijsten worden op het gemeentehuis verstrekt.
---

Nieuwjaarsbijeenkomst woensdag 2 januari 2002

Het gemeentebestuur wenst u goede feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. De beste wensen voor het nieuwe jaar wil zij u graag persoonlijk op de nieuwjaarsbijeenkomst overbrengen. Zij nodigt u daartoe uit op woensdag 2 januari van 19.00 uur tot 21.00 uur in de burgerzaal van het stadskantoor (ingang Westdam 22) voor een eerste ontmoeting in het nieuwe jaar.

---

Evenementen

za 22 dec: kerstconcert ABS in NH-kerk te Steenbergen. Info tel 564034.
zo 23 dec: koopzondag.
za 5 jan: kerstboomverbranding in Kruisland (hoek Brugweg-Boonhil), 19.30 uur. Info tel 533142.
za 5 jan: kerstboomverbranding in Nieuw-Vossemeer nabij de brandweerkazerne, 18.00 uur. Info tel 502810.
zo 6 jan: nieuwjaarsconcert Sint Caecilia te Kruisland, Siemburg.
---

Laatste aanpassing uitgevoerd op: maandag 24 december 2001 .