Politiebericht Friesland: Friesland 24-12-2001
Politieberichten van 23/12 (13.00) t/m 24/12 (07.00)

Berlikum: schikkingsvoorstel
Naar aanleiding van de aanhouding in Berlikum van een 26-jarige inwoner van Reduzum (zie de politieberichten van 22/12 (13.00) t/m 23/12 (13.00) kan worden medegedeeld dat het inderdaad XTX-pillen betrof, om precies te zijn negen. De verdacht kreeg een schikkingsvoorstel van 1025 gulden.

Drachten: geweld of niet
Zondagochtend meldde zich een 21-jarige inwoner van Drachten zich bij de politie. Hij was op stap geweest op de Kaden en was onderweg naar huis zijn bril en zijn portemonnee kwijt geraakt. Hij had enkele uren geslapen in de tunnel naast de Drait. Hij heeft bij daglicht nog gezocht maar zowel bril als portemonnee niet meer aangetroffen. De Drachtster weet zich niet meer te herinneren wat er in de bewuste nacht zich heeft afgespeeld.

Heerenveen: inbraak woning
Tussen donderdag en zondag is ingebroken in een woning aan de Taconishof. Men is via de achterkant de woning binnengegaan en heeft de hele woning doorzocht. Ontvreemd werden een jas, twee boxen, een videorecorder, een radio en een koffer. Aangifte werd gedaan door een 28-jarige inwoner van Heerenveen.

Warns: rijden onder invloed
Omdat de verlichting van de auto niet in orde was, werd zondag omstreeks 19.30 uur een 25-jarige inwoner van Koudum gecontroleerd op It Noard. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 415 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uren.

Heerenven: diefstal uit auto
Zondag overdag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Valeriaan. Vermoedelijk kwam men binnen door een geopend raam. Ontvreemd werden een portemonnee met twee kentekenbewijzen. Aangifte werd gedaan door een 60-jarige inwoner van Heerenveen.

Nijeholtpade: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 01.00 uur een 21-jarige automobilist van Nijeholtpade gecontroleerd op de Kerkweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 260 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Drachten: autobrand
Maandag omstreeks 06.00 uur kreeg de politie een melding van een autobrand op de Langewyk. De auto, een Ford Siesta, was geheel uitgebrand. De brandweer was ter plaatse. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte zal worden gedaan door een 70-jarige inwoner van Drachten.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272