Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 24 december 2001


Aanrijding Alphen ad Rijn (D3)
Op vrijdag 21 december vond omstreeks 18.00 uur een aanrijding plaats op de Prinses Irenelaan in Alphen. Een 31-jarige automobilist uit Dodewaard reed over de Prinses Irenelaan, komend uit de richting van de Prins Bernardlaan. Op dit kruispunt gaf hij vermoedelijk geen voorrang aan de voor hem van links komende 23-jarige fietster uit Alphen ad Rijn. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw liep letsel aan haar voet op en is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Aanrijding Alphen ad Rijn (D3)
Op vrijdag 21 december werd de politie omstreeks 19.00 uur naar een aanrijding op de Churchilllaan in Alphen geroepen. Daar was een 32-jarige automobilist uit Koudekerk ad Rijn tegen een lichtmast aangereden. Naar de oorzaak van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

Inbraak Alphen ad Rijn (D3)
Op zaterdag 22 december is omstreeks 3.30 uur ingebroken in een winkel aan de Raadhuisstraat in Alphen ad Rijn. Door de ruit van de voordeur van de winkel in te gooien werd toegang tot de winkel verkregen. Hierbij werd gepoogd geld uit de kassa weg te nemen.

Aanrijding Alphen ad Rijn (D3)
Op zondag 23 december vond er omstreeks 2.15 uur een aanrijding plaats op de Noorderjeerkring in Alphen. Een 37-jarige automobilist uit Amsterdam reed over de Noorderkeerkring komend uit de richting van de Afrikalaan. Een 26-jarige automobilist uit Alphen reed over de de Noorderkeerkring komend uit de richting van de Amerikalaan. Ter hoogte van winkelcentrum de Atlas onstond tussen beiden een aanrijding waarbij de auto van de 37-jarige Amsterdammer via een boom de sloot in reed. Zijn 42-jarige bijrijdster is met nekletsel overgebracht naar het LUMC. Beide bestuurders zijn onderworpen aan een blaastest waarbij de 37-jarige Amsterdammer 510 ugl blies en de 26-jarige Alphenaar 340 ugl, 220 ugl is de limiet. Beiden kregen een rijverbod van respectievelijk 5 uur en 2 uur. Tegen hen is procesverbaal opgemaakt.

Inbraak woning Alphen ad Rijn (D3)
Op de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 december is ingebroken in een woning aan de J.W.C. Bloemstraat in Alphen. Door de voordeur te forceren werd toegang tot de woning verkregen. Hierbij werden o.a. een portomonnee weggenomen.

Op zondag 23 december is aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Groenoord in Alphen ad Rijn. Door het keurkenraam te forceren werd toegang tot de woning verkregen. Wat is weggenomen is nog onbekend.

Inbraak Alphen ad Rijn (D3)
Op zaterdag 24 december is ingebroken in een bedrijf aan de Troubadourweg in Alphen ad Rijn. Door de toegangsdeur in te gooien werd toegang tot het bedrijf verkregen. Hierbij werden o.a. een computer en beeldschermen weggenomen.

Op zaterdag 24 december is ingebroken in een bedrijf aan de Van Foreestlaan in Alphen ad Rijn. Door een ruit in te gooien werd toegang tot het bedrijf verkregen. Hierbij werden o.a. sigaretten weggenomen.

Verkrachting Leiden (D4)
Een 17-jarig Leids meisje is vrijdag verkracht. Tussen 17.00 en 17.30 uur werd op de Hooglandse Kerksteeg beetgepakt door twee mannen en in een 4-deurs personenauto meegenomen. De auto stond geparkeerd aan de zijde van de Oude Rijn met de voorzijde in de richting van de Hooglandse Kerksteeg. Het slachtoffer is vervolgens verkracht en hierna nabij NS-station Holland Spoor te Den Haag uit de auto gezet. Wie iets gezien heeft op genoemd tijdstip in de Hooglandse Kerksteeg of in de omgeving, wordt verzocht contact op te nemen met de politie, telefoonnummer 071-5258611.

Brand in slooppand Leiden (D4)
In een oud schoolgebouw aan de Diepenbrocklaan is in de nacht van vrijdag 21op zaterdag 22 december brand geweest. De brand werd rond 03.00 uur ontdekt en is waarschijnlijk ontstaan in het toegangsportaal aan de achterzijde van het gebouw. De toegangsdeuren, het plafond en de dakbedekking hebben schade opgelopen. De school zou binnenkort gesloopt worden.

Overval Leiden (D4)
Een 15-jarig winkelmeisje is zaterdag 22 december rond 16.30 uur overvallen door een onbekende man. Zij stond op dat moment even alleen in een winkel aan het Vijf Meiplein. De man bedreigde haar met een mes. Een voorbijganger zag dit gebeuren en bonsde op de ramen. De overvaller schrok en ging ervandoor in de richting van de Kuipers Rietbergstraat via de doorgang naast het Chinese restaurant op het Vijf Meiplein.

Brandstichting en vernieling Leiden (D4)
Zaterdag 22 december rond 22.50 uur zijn bij een uitgaansgelegenheid aan de Boshuizerlaan een snorfiets in brand gestoken en ruiten van het pand vernield. Het is nog niet bekend of de brandstichting en de vernielingen met elkaar te maken hebben. De politie stelt een onderzoek in.

Man rijdt door na ongeval Voorschoten (D4)
Een onbekende man is zondag 23 december rond 13.25 uur tegen een 11-jarig Voorschotense fietster aangereden. Het meisje reed over de Rembrandtlaan. Hierbij hield ze niet genoeg rechts aan. Zij wilde aan de linkerkant van de weg het trottoir opfietsen. Bij de kruising met de Ruysdaelhof volgde een aanrijding met de onbekende automobilist die van links kwam en geen voorrang aan het meisje verleende. De weg was hier zeer glad. De man is na het ongeval uitgestapt en is doorgereden nadat hij had gekeken of er schade aan de auto was. Het meisje heeft een schaafwond en een slag in het wiel van haar fiets.

Rookbom/vuurwerk in portiek Voorschoten (D4)
De politie kreeg zondag 23 december rond 22.30 uur een melding dat aan de Mozartlaan een kelderbox in brand zou staan. Het portiek bleek vol rook te staan. De brandweer is met behulp van perslucht naar binnen gegaan, maar constateerde binnen geen vuur. Gedacht wordt aan een rookboom of vuurwerk. De schade was nihil.

Gewelddadige poging tasjesroof Leiderdorp (D3)
Op zaterdag 22 december om 17.00 uur hebben twee daders in Leiderdorp gepoogd een 67-jarige vrouw uit Leiderdorp te beroven van haar tas. De vrouw die op het Staringpad in de richting van de Winkelhof liep werd tijdens haar wandeling opeens tegen gehouden door twee ongeveer 20-jarige mannen op een bromfiets. Een van de mannen stapte van de bromfiets af en begon wild aan het hengsel van de schoudertas van de vrouw te trekken. Ondanks bedreiging van een mes bleef de vrouw zich verzetten waarop de daders zonder schoudertas het hazenpad kozen. De daders reden op hun bromfiets weg in de richting van de Huygensdreef. De vrouw hield geen verwondingen over aan deze poging tot tasjesroof. Getuigen van deze poging tasjesroof worden verzocht zich te melden op tel. Nr. 0900-8844

Rijden onder invloed Leiderdorp (D3)
Op zaterdag 22 december om 20.00 uur is een 25-jarige man uit Oud Ade aangehouden toen hij tijdens een alcoholcontrole op de Provinciale Weg N445 in Leiderdorp een "A"-indicatie blies. De man werd overgebracht naar het bureau waar hij op de ademanalyse 665 Ug/l. Blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. De man kreeg een proces-verbaal en heeft lopend het politiebureau verlaten.

Aangehouden door sneeuwsporen Leiderdorp (D3)
Op maandag 24 december om 03.30 uur zagen surveillerende agenten op de Engelendaal in Leiderdorp een personenauto met een veel te hoge snelheid rijden. Na een korte achtervolging waren de agenten door een bocht in de weg korte tijd de personenauto uit het zicht verloren en zagen dat de auto na de bocht overhaast geparkeerd stond in een parkeervak. Op nog geen 10 meter afstand van het voertuig liep de vermoedelijke bestuurder. Eerst ontkende de 24-jarige man uit Leiden nog de bestuurder te zijn van de personenauto maar helaas voor de man vertelde de sporen in de sneeuw de agenten wat anders. De man blies op de alcoholtester een "A"-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau blies de man 414 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Aanrijding met letsel Katwijk (D1)
Op vrijdag 21 december om 15.00 uur heeft er op de Provinciale Weg 206 in Katwijk een aanrijding plaats gevonden tussen een politieauto en een personenauto. De politieauto reed met zwaailicht en sirene in de richting van Oegstgeest in verband met een ernstige melding. Een 29-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn reed op de linkerbaan en wilde ruimte maken voor de politieauto. Deze bestuurder stuurde zijn voertuig in de richting van de vangrail maar moest afremmen voor auto's die voor hem aan het remmen waren. De politieauto kon ondanks stevig remmen niet voorkomen dat er een aanrijding plaats vond. De 29-jarige bestuurder is door ambulancepersoneel onderzocht op nekklachten.

Vlam in de pan Katwijk (D1)
Op vrijdag 21 december om 18.00 uur is kreeg de politie de melding van een brand in een woning op de Koningin Julianalaan in Katwijk. De politie ging samen met de brandweer ter plaatse. Aldaar bleek dat de bewoonster in slaap was gevallen nadat ze de frituurpan had aangezet. De bewoonster had inmiddels het pand verlaten en de brandweer kon de brand snel blussen. Buiten de rookschade en stank viel de materiele schade mee.

Schoorsteenbrand Sassenheim (D1)
Op zaterdag 22 december om 16.00 uur is de politie samen met de brandweer naar de Albert Plesmanlaan in Sassenheim gegaan voor een schoorsteenbrand. De bewoners hadden de openhaard aangestoken en waren even op en neer gegaan naar de tennis om iemand weg te brengen. Bij terugkomst bleek de schoorsteen in de brand te staan. De brandweer heeft de brand kunnen blussen en heeft de schoorsteen geragd. Tevens is aan de bewoners het advies gegeven om de (echte) kerstboom die naast de openhaard stond niet op die plek te zetten in verband met het brandgevaar.

Verdachte aangehouden Katwijk (D1)
Op zondag 23 december om 07.00 uur is een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden als verdachte van een inbraak in een bedrijf op de Voorstraat in Katwijk. Nadat de politie een inbraakmelding binnen kreeg en snel ter plaatse was kon de verdachte in de omgeving van het bedrijf aangehouden worden. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Hij zal op maandag 24 december voorgeleid worden aan de officier van justitie.

Hardleerse verdachte Warmond (D1)
Op zondag 23 december om 21.00 uur is een 23-jarige man uit Warmond aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en ontzegging van de rijbevoegdheid. Tijdens een alcoholcontrole op de Herenweg in Warmond blies de man een "A"-indicatie. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aldaar bleek dat de man had gereden met een ongeldig rijbewijs en dat de man nog een forse geldboete had openstaan. Het voertuig van de man is in verband met recidive van het rijden onder invloed inbeslaggenomen.De man kreeg een rijverbod van 3 uur en is ingesloten op het bureau. De man krijgt in en na overleg met de officier van justitie een proces-verbaal voor de overtredingen.

Te veel gedronken Krimpen aan den Lek (D2)
Een 24-jarige man uit Krimpen aan den Krimpen is zondag 23 december rond 00.45 uur tegen een vangrail gereden op de Breekade. Hij bleef ongedeerd. De man bleek te veel gedronken te hebben. De man moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 255 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.

Macht over het stuur verloren Haastrecht (D2)
Een 36-jarige bestuurder van een bestelauto uit Woerden is vrijdag 21 december rond 10.00 uur gewond geraakt toen hij de macht over zijn stuur verloor en tegen een vrachtwagen botste op de Provinciale weg Oost. De man kwam door onbekende oorzaak met zijn wielen in de berm. Toen hij weer terug stuurde, kwam hij op de rijstrook van het tegenovergestelde verkeer terecht. De 39-jarige bestuurder van de vrachtwagen, die daar reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bestuurder van de bestelauto is overgebracht naar het AZU in Utrecht.

Te veel gedronken Gouda (D2)
Een 19-jarige man uit Gouda reed zaterdag 22 december met te veel alcohol op over de Middenmolenlaan. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 510 ug/l. De Gouwenaar bleek tevens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man kreeg een proces-verbaal voor beide feiten.
Een 37-jarige vrouw uit Haastrecht werd zaterdag 22 december staande gehouden omdat zij zonder licht op haar bromfiets reed over de Gildenburg. Zij bleek tevens niet in het bezit van een bromfietscertificaat en ze had te veel gedronken. De vrouw moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 525 ug/l. Zij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal voor alle feiten.

Val van balkon Reeuwijk (D2)
Een 63-jarige vrouw uit Reeuwijk is zondag 23 december rond 11.30 uur van haar balkon op de eerste verdieping gevallen toen zij een wasrekje aan de buitenkant van dat balkon wilde ophangen. Vermoedelijk bleef zij met haar kleding aan het rekje hangen. De vrouw is met zware verwondingen overgebracht naar het AZU in Utrecht.

Brand in school Gouda (D2)
In een lokaal van een school aan de Coniferensingel is zondag rond 20.30 uur brand uitgebroken. De brandweer heeft de brand in het lokaal geblust. In de school is verder rook- en roetschade ontstaan. De brand is vermoedelijk onstaan door kortsluiting in een met oliegevulde electrische kachel. Er was op het moment van de brand niemand in de school aanwezig.

Aangifte mishandeling Gouda (D2)
Een 20-jarige vrouw uit Schoonhoven heeft aangifte gedaan van mishandeling met letsel op zondag 23 november rond 1.15 uur in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Gouwe o.z.. De vrouw heeft verklaard om onbekende reden een bierglas in haar gezicht gekregen te hebben. Zij is met een snee in haar voorhoofd en blauwe plekken overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersongeval Hillegom (D1)
Bij een verkeersongeval op vrijdag 21 december omstreeks 12.30 uur raakte een 5-jarige jongen gewond. Een 36-jarige automobiliste uit Voorhout reed over de Singel in de richting van de Leidsestraat. Vermoedelijk verleende zij op de kruising Singel/Leidsestraat geen voorrang aan een voor haar van links komende 32-jarige automobiliste uit Hillegom. Een aanrijding was het gevolg. De jongen, een passagier van de Hillegomse, raakte gewond en werd met nog onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het ongeval.

Rijden onder invloed De Zilk (D1)
De politie heeft op vrijdag 21 december op de Joppeweg omstreeks 17.30 uur een 31-jarige automobilist uit Polen aangehouden wegens rijden onder controle. De automobilist werd tijdens een alcoholcontrole betrapt. Op het politiebureau blies hij 755 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. De automobilist heeft een boete gekregen van
f 2.500,--.
Een 66-jarige automobilist uit Vogelenzang werd eveneens betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Op het bureau blies de automobilist 555 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt.

Vechtpartij Noordwijk (D1)
Bij een vechtpartij op De Grent op zaterdag 22 december omstreeks 02.20 uur raakten een aantal personen gewond. Een groep jongeren kreeg onenigheid met elkaar waarna er geslagen werd. Een 23-jarige man uit Noordwijkerhout liep letsel op aan een oor, een 22-jarige vrouw uit Katwijk liep een wond op aan een lip en een dikke wang, een 24-jarige man uit Arnhem en een 25-jarige man uit Noordwijk liepen eveneens een dikke lip op. De politie heeft twee mannen van 16 jaar uit Voorhout en een 21-jarige uit Katwijk aangehouden. De precieze toedracht van de vechtpartij is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in. Inmiddels zijn er zeven aangiften gedaan van mishandeling.

Verkeersongeval Noordwijkerhout (D1)
Een 17-jarige bromfietser uit Katwijk is op zaterdag 22 december omstreeks 12.40 uur gewond geraakt na een aanrijding met een 47-jarige automobilist uit Noordwijkerhout. De bromfietser reed over de Leidsevaart komende uit de richting van de Pilarenlaan. Voor hem reed de automobilist. Toen deze afremde voor het verkeer kon de bromfietser niet tijdig zijn bromfiets tot stilstand brengen. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser liep een gekneusd been op.

Rijden onder invloed Lisse (D1)
De politie heeft op zondagochtend 23 december omstreeks 02.15 uur een 26-jarige automobilist uit Nieuw Vennep betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist al slingerend rijden over de Heereweg en reden hem achterna. De automobilist sloeg linksaf de Engel in en vervolgens ook door het 'rode verkeerslicht'. De automobilist werd staande gehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op heb bureau werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag van 345 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist is proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en rijden door roodlicht.

Rijden onder invloed Noordwijkerhout (D1)
Een 37-jarige automobilist uit Noordwijk is op zondag 23 december omstreeks 05.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist vertoonde opvallend rijgedrag waarna hij voor een controle werd staande gehouden op de Van Berckelweg. Op het bureau blies de man 500 ug/l terwijl 220v ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel Katwijk (D1)
Op vrijdag 21 december om 15.00 uur heeft er op de Provinciale Weg 206 in Katwijk een aanrijding plaats gevonden tussen een politieauto en een personenauto. De politieauto reed met zwaailicht en sirene in de richting van Oegstgeest in verband met een ernstige melding. Een 29-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn reed op de linkerbaan en wilde ruimte maken voor de politieauto. Deze bestuurder stuurde zijn voertuig in de richting van de vangrail maar moest afremmen voor auto's die voor hem aan het remmen waren. De politieauto kon ondanks stevig remmen niet voorkomen dat er een aanrijding plaats vond. De 29-jarige bestuurder is door ambulancepersoneel onderzocht op nekklachten.

Vlam in de pan Katwijk (D1)
Op vrijdag 21 december om 18.00 uur is kreeg de politie de melding van een brand in een woning op de Koningin Julianalaan in Katwijk. De politie ging samen met de brandweer ter plaatse. Aldaar bleek dat de bewoonster in slaap was gevallen nadat ze de frituurpan had aangezet. De bewoonster had inmiddels het pand verlaten en de brandweer kon de brand snel blussen. Buiten de rookschade en stank viel de materiele schade mee.

Schoorsteenbrand Sassenheim (D1)
Op zaterdag 22 december om 16.00 uur is de politie samen met de brandweer naar de Albert Plesmanlaan in Sassenheim gegaan voor een schoorsteenbrand. De bewoners hadden de openhaard aangestoken en waren even op en neer gegaan naar de tennis om iemand weg te brengen. Bij terugkomst bleek de schoorsteen in de brand te staan. De brandweer heeft de brand kunnen blussen en heeft de schoorsteen geragd. Tevens is aan de bewoners het advies gegeven om de (echte) kerstboom die naast de openhaard stond niet op die plek te zetten in verband met het brandgevaar.

Verdachte aangehouden Katwijk (D1)
Op zondag 23 december om 07.00 uur is een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden als verdachte van een inbraak in een bedrijf op de Voorstraat in Katwijk. Nadat de politie een inbraakmelding binnen kreeg en snel ter plaatse was kon de verdachte in de omgeving van het bedrijf aangehouden worden. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Hij zal op maandag 24 december voorgeleid worden aan de officier van justitie.

Hardleerse verdachte Warmond (D1)
Op zondag 23 december om 21.00 uur is een 23-jarige man uit Warmond aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en ontzegging van de rijbevoegdheid. Tijdens een alcoholcontrole op de Herenweg in Warmond blies de man een "A"-indicatie. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aldaar bleek dat de man had gereden met een ongeldig rijbewijs en dat de man nog een forse geldboete had openstaan. Het voertuig van de man is in verband met recidive van het rijden onder invloed inbeslaggenomen.De man kreeg een rijverbod van 3 uur en is ingesloten op het bureau. De man krijgt in en na overleg met de officier van justitie een proces-verbaal voor de overtredingen.

Gewelddadige poging tasjesroof Leiderdorp (D3)
Op zaterdag 22 december om 17.00 uur hebben twee daders in Leiderdorp gepoogd een 67-jarige vrouw uit Leiderdorp te beroven van haar tas. De vrouw die op het Staringpad in de richting van de Winkelhof liep werd tijdens haar wandeling opeens tegen gehouden door twee ongeveer 20-jarige mannen op een bromfiets. Een van de mannen stapte van de bromfiets af en begon wild aan het hengsel van de schoudertas van de vrouw te trekken. Ondanks bedreiging van een mes bleef de vrouw zich verzetten waarop de daders zonder schoudertas het hazenpad kozen. De daders reden op hun bromfiets weg in de richting van de Huygensdreef. De vrouw hield geen verwondingen over aan deze poging tot tasjesroof. Getuigen van deze poging tasjesroof worden verzocht zich te melden op tel. Nr. 0900-8844

Rijden onder invloed Leiderdorp (D3)
Op zaterdag 22 december om 20.00 uur is een 25-jarige man uit Oud Ade aangehouden toen hij tijdens een alcoholcontrole op de Provinciale Weg N445 in Leiderdorp een "A"-indicatie blies. De man werd overgebracht naar het bureau waar hij op de ademanalyse 665 Ug/l. Blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. De man kreeg een proces-verbaal en heeft lopend het politiebureau verlaten.

Aangehouden door sneeuwsporen Leiderdorp (D3)
Op maandag 24 december om 03.30 uur zagen surveillerende agenten op de Engelendaal in Leiderdorp een personenauto met een veel te hoge snelheid rijden. Na een korte achtervolging waren de agenten door een bocht in de weg korte tijd de personenauto uit het zicht verloren en zagen dat de auto na de bocht overhaast geparkeerd stond in een parkeervak. Op nog geen 10 meter afstand van het voertuig liep de vermoedelijke bestuurder. Eerst ontkende de 24-jarige man uit Leiden nog de bestuurder te zijn van de personenauto maar helaas voor de man vertelde de sporen in de sneeuw de agenten wat anders. De man blies op de alcoholtester een "A"-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau blies de man 414 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Aanranding Leiden (D4)
Een 18-jarige fietsster uit Voorschoten is op woensdag 19 december omstreeks 21.30 uur aangerand door een nog onbekende fietser. De vrouw fietste over de Haagweg in de richting van de Churchilllaan. Ter hoogte van de brug over de Korte Vliet kwam uit tegenovergestelde richting een fietser met kort blond stekelig haar. Toen de vrouw over de ventweg van de Haagweg fietste keerde de fietser terug en betastte de vrouw. De politie is op zoek naar getuigen. De ongeveer 16-jarige fietser heeft een tenger postuur en draagt een bril. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 8844.

Aanranding Leiden (D4)
Een 22-jarige vrouw uit Leiden is op donderdag 20 december tussen 17.15 en 17.45 uur aangerand door een nog onbekende bromfietser. De vrouw liet een hond uit en liep aan de rechterzijde van het fietspad aan de Rijndijk. Daar reed een bromfietser van ongeveer 16 jaar haar tegemoet maar deze keerde weer om waarna de vrouw werd betast. De bromfietser reed vervolgens weg in de richting van de Haagse Schouwweg. De politie is op zoek naar getuigen. Het betreft een oud model donkere bromfiets. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 8844.

Aanrijding Alphen ad Rijn (D3)
Op vrijdag 21 december vond omstreeks 18.00 uur een aanrijding plaats op de Prinses Irenelaan in Alphen. Een 31-jarige automobilist uit Dodewaard reed over de Prinses Irenelaan, komend uit de richting van de Prins Bernardlaan. Op dit kruispunt gaf hij vermoedelijk geen voorrang aan de voor hem van links komende 23-jarige fietster uit Alphen ad Rijn. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw liep letsel aan haar voet op en is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Aanrijding Alphen ad Rijn (D3)
Op vrijdag 21 december werd de politie omstreeks 19.00 uur naar een aanrijding op de Churchilllaan in Alphen geroepen. Daar was een 32-jarige automobilist uit Koudekerk ad Rijn tegen een lichtmast aangereden. Naar de oorzaak van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

Inbraak Alphen ad Rijn (D3)
Op zaterdag 22 december is omstreeks 3.30 uur ingebroken in een winkel aan de Raadhuisstraat in Alphen ad Rijn. Door de ruit van de voordeur van de winkel in te gooien werd toegang tot de winkel verkregen. Hierbij werd gepoogd geld uit de kassa weg te nemen.

Aanrijding Alphen ad Rijn (D3)
Op zondag 23 december vond er omstreeks 2.15 uur een aanrijding plaats op de Noorderjeerkring in Alphen. Een 37-jarige automobilist uit Amsterdam reed over de Noorderkeerkring komend uit de richting van de Afrikalaan. Een 26-jarige automobilist uit Alphen reed over de de Noorderkeerkring komend uit de richting van de Amerikalaan. Ter hoogte van winkelcentrum de Atlas onstond tussen beiden een aanrijding waarbij de auto van de 37-jarige Amsterdammer via een boom de sloot in reed. Zijn 42-jarige bijrijdster is met nekletsel overgebracht naar het LUMC. Beide bestuurders zijn onderworpen aan een blaastest waarbij de 37-jarige Amsterdammer 510 ugl blies en de 26-jarige Alphenaar 340 ugl, 220 ugl is de limiet. Beiden kregen een rijverbod van respectievelijk 5 uur en 2 uur. Tegen hen is procesverbaal opgemaakt.

Inbraak woning Alphen ad Rijn (D3)
Op de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 december is ingebroken in een woning aan de J.W.C. Bloemstraat in Alphen. Door de voordeur te forceren werd toegang tot de woning verkregen. Hierbij werden o.a. een portomonnee weggenomen.

Op zondag 23 december is aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Groenoord in Alphen ad Rijn. Door het keurkenraam te forceren werd toegang tot de woning verkregen. Wat is weggenomen is nog onbekend.

Inbraak Alphen ad Rijn (D3)
Op zaterdag 24 december is ingebroken in een bedrijf aan de Troubadourweg in Alphen ad Rijn. Door de toegangsdeur in te gooien werd toegang tot het bedrijf verkregen. Hierbij werden o.a. een computer en beeldschermen weggenomen.

Op zaterdag 24 december is ingebroken in een bedrijf aan de Van Foreestlaan in Alphen ad Rijn. Door een ruit in te gooien werd toegang tot het bedrijf verkregen. Hierbij werden o.a. sigaretten weggenomen.

Snelheidscontrole Moerkapelle (D2)
De politie heeft op vrijdag 21 december een snelheidscontrole gehouden op het Noordeinde. Van de 604 passanten waren er 204 in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 109 km/u.

Te veel gedronken Krimpen aan den Lek (D2)
Een 24-jarige man uit Krimpen aan den Krimpen is zondag 23 december rond 00.45 uur tegen een vangrail gereden op de Breekade. Hij bleef ongedeerd. De man bleek te veel gedronken te hebben. De man moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 255 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.

Macht over het stuur verloren Haastrecht (D2)
Een 36-jarige bestuurder van een bestelauto uit Woerden is vrijdag 21 december rond 10.00 uur gewond geraakt toen hij de macht over zijn stuur verloor en tegen een vrachtwagen botste op de Provinciale weg Oost. De man kwam door onbekende oorzaak met zijn wielen in de berm. Toen hij weer terug stuurde, kwam hij op de rijstrook van het tegenovergestelde verkeer terecht. De 39-jarige bestuurder van de vrachtwagen, die daar reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bestuurder van de bestelauto is overgebracht naar het AZU in Utrecht.

Te veel gedronken Gouda (D2)
Een 19-jarige man uit Gouda reed zaterdag 22 december met te veel alcohol op over de Middenmolenlaan. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 510 ug/l. De Gouwenaar bleek tevens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man kreeg een proces-verbaal voor beide feiten.
Een 37-jarige vrouw uit Haastrecht werd zaterdag 22 december staande gehouden omdat zij zonder licht op haar bromfiets reed over de Gildenburg. Zij bleek tevens niet in het bezit van een bromfietscertificaat en ze had te veel gedronken. De vrouw moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 525 ug/l. Zij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal voor alle feiten.

Val van balkon Reeuwijk (D2)
Een 63-jarige vrouw uit Reeuwijk is zondag 23 december rond 11.30 uur van haar balkon op de eerste verdieping gevallen toen zij een wasrekje aan de buitenkant van dat balkon wilde ophangen. Vermoedelijk bleef zij met haar kleding aan het rekje hangen. De vrouw is met zware verwondingen overgebracht naar het AZU in Utrecht.

Brand in school Gouda (D2)
In een lokaal van een school aan de Coniferensingel is zondag rond 20.30 uur brand uitgebroken. De brandweer heeft de brand in het lokaal geblust. In de school is verder rook- en roetschade ontstaan. De brand is vermoedelijk onstaan door kortsluiting in een met oliegevulde electrische kachel. Er was op het moment van de brand niemand in de school aanwezig.

Aangifte mishandeling Gouda (D2)
Een 20-jarige vrouw uit Schoonhoven heeft aangifte gedaan van mishandeling met letsel op zondag 23 november rond 1.15 uur in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Gouwe o.z.. De vrouw heeft verklaard om onbekende reden een bierglas in haar gezicht gekregen te hebben. Zij is met een snee in haar voorhoofd en blauwe plekken overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.