Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-12-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.50 uur
Straatverlichting uit

HOUTEN Op zondag 23 december ging de straatverlichting in een gedeelte van Houten uit doordat een automobilist tegen een verdeelkast van de REMU reed.

Rond half negen in de avond reed een automobilist over de Rondweg, komende uit de richting van Nieuwegein en gaande in de richting van de Weide. Voor hem zag hij een witte auto rijden. Net na de afslag De Hoeve zag de automobilist dat de witte auto rechts van de weg een greppel inreed, daar stuiterend weer uitreed en dat er toen een elektriciteitskabel onder de auto hing, tegelijkertijd zag de automobilist dat de straatverlichting uitging. Naar later bleek was de witte auto tegen een verdeelkast van de REMU gereden, waardoor in een gedeelte van Houten de straatverlichting uitviel.

De bestuurder van de witte auto reed door. De automobilist die getuige was van de aanrijding noteerde het kenteken van de auto. Aan de hand van het kenteken kon de identiteit van de eigenaar worden vastgesteld. De eigenaar, een 36-jarige man uit Houten, werd thuis bezocht en overgebracht naar het politiebureau. Daar bekende hij een aanrijding te hebben gehad en na de aanrijding te zijn doorgereden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding tussen bromfiets en auto

NIEUWEGEIN Op zondag 23 december is bij een aanrijding een bromfietsster gewond geraakt.

Rond kwart voor vijf in de middag reed een 17-jarige meisje uit Nieuwegein met haar bromfiets over de Sluyterslaan, komende uit de richting van de Zwanenburgstraat en gaande in de richting van de Noordstedeweg. Over de Sluyterslaan kwam haar een 80-jarige automobilist uit Utrecht tegemoet. Op de kruising met de Richterslaan sloeg de automobilist linksaf, maar verleende daarbij geen voorrang aan de rechtdoor rijdende bromfietsster. Zij botste op de rechtervoorzijde van de auto en kwam ten val.

De 17-jarige Nieuwegeinse klaagde over pijn in haar benen en hoofd en is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De bromfiets raakte zeer zwaar beschadigd, de auto moest worden weggesleept.

Brand in woning

NIEUWEGEIN Op zondag 23 december heeft brand gewoed in een woning aan de Israelslaan.

Rond half drie in de middag riep een 55-jarige vrouw uit Nieuwegein op de galerij van een flatwoning aan de Israelslaan tegen een buurvrouw dat zij haar eigen woning in de brand had gestoken. De buurvrouw zag dat er inderdaad rook uit de woning van de 55-jarige vrouw kwam en waarschuwde de brandweer. Zowel de brandweer en de politie kwamen ter plaatse. De omliggende woningen werden door de politie ontruimd. De brandweer brak de voordeur van de woning open en had de brand vrij snel onder controle. De brandweer zette drie voertuigen in, waaronder een ladderwagen.

De bewoonster werd op verdenking van brandstichting op het plein bij het Makadocenter aangehouden. Zij verkeerde in verwarde toestand en is op het politiebureau ingesloten. Door de Technische Recherche wordt een onderzoek naar de oorzaak van de brand ingesteld.