Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.25 uur
Aanrijding met bus

UTRECHT Zondagmorgen heeft om tien over negen een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een GVU-bus.

De bestuurder van de personenauto, een 40-jarige vrouw uit Utrecht, kwam vanuit de Cornelis Mertenssstraat en wilde linksaf de Amsterdamsestraatweg oprijden. Vermoedelijk door de opkomende zon zag zij de GVU-bus over het hoofd die over de Amsterdamsestraatweg reed. Bij de aanrijding ontstond schade aan de personenauto en aan de bus. De 40-jarige vrouw liep kneuzingen op aan arm en hand.

Begeleiding voetbalwedstrijd FC Utrecht Ajax

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie bij de voetbalwedstrijd FC Utrecht Ajax acht supporters aangehouden. De politie heeft voor de begeleiding en toezicht 250 medewerkers ingezet.

Vier supporters werden aangehouden op een parkeerplaats aan de rand van Utrecht. Zij hadden verboden slagwapens in hun bezit. Vier anderen werden aangehouden ter zake respectievelijk verboden wapenbezit, belediging en een vechtpartij op de hoofdtribune. Op de tribune had een 23-jarige man uit Utrecht een kopstoot uitgedeeld. Hij werd later buiten het stadion aangehouden.

Bij de begeleiding van de supportersbus is een 28-jarige motoragent van de Politie Regio Utrecht gewond geraakt. Bij een afzetting van de oprit van de A-27 zag een 44-jarige automobilist uit Naarden de agent vermoedelijk over het hoofd. Hij kon niet tijdig stoppen en reed de motoragent omver. Het slachtoffer is overgebracht naar het UMC. Na onderzoek mocht hij het ziekenhuis verlaten. Hij heeft vermoedelijk kneuzingen aan rug en benen.

Hectische situatie voor de deur van horecagelegenheid

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag heeft de politie meerdere eenheden moeten inzetten om onrust voor de deur van een horecagelegenheid aan de Potterstraat te bestrijden.

Om tien voor één werden agenten gezonden naar de horecagelegenheid aan de Potterstraat waar iemand onwel zou zijn geworden in de drukte voor de deur. Daar aangekomen zagen zij dat er een groep van ongeveer 200 man voor de deur stond. Er was een thema-avond waar vermoedelijk teveel publiek op af kwam dat niet allemaal naar binnen mocht. Er was grote hectiek, waarbij werd geduwd en getrokken. De situatie dreigde te escaleren en hier en daar werd gevochten. Agenten hebben toen de assistentie ingeroepen van collegas. Met behulp van een tiental collegas, waaronder twee politiehondengeleiders, werd de menigte verspreid.

Bij de ingang bleek een man in de verdrukking te zijn gekomen en flauw te zijn gevallen. Hij kwam weer snel bij kennis en had verder geen letsel. Later bleek dat er ook nog een portier van de horecagelegenheid gewond was geraakt aan zijn been. Van beide slachtoffers zijn geen verdere gegevens bekend. Na enige tijd was de rust in de omgeving weergekeerd.