Euronext Brussels

Euronext deelt mee - 24/12/2001

NPM - Effectieve afstand van Saint Louis Sucre

Na de goedkeuring van de betrokken Controleoverheden heeft INVEPARCO (een vennootschap die voor 49% in handen is van de NATIONALE PORTEFEUILLEMAATSCHAPPIJ) haar participatie van 51% in FINANCIÈRE FRANKLIN ROOSEVELT (FFR) de moedermaatschappij van SAINT LOUIS SUCRE afgestaan aan de TIENSE SUIKERRAFFINADERIJ, een dochteronderneming van SÜDZUCKER.

Dientengevolge boekt NPM een meerwaarde van EUR 45,1 miljoen in de eng geconsolideerd rekeningen van 2001 ; geconsolideerd (rekening houdend met de toepassing van de vermogensmutatiemethode, ten belope van EUR 9,1 miljoen, op de resultaten sinds de verwerving) bedraagt de meerwaarde EUR 36 miljoen.

De geschatte waarde per aandeel die vanaf vandaag door NPM bekendgemaakt wordt, houdt dus daarmee rekening evenals met een minderwaarde van EUR 26 miljoen (een bedrag dat door de Raad van Bestuur nog moet worden goedgekeurd) op IJSBOERKE. Per 20 december bedraagt de geschatte waarde EUR 173 per aandeel ; de beurskoers (EUR 113) toont een disagio van 34,7%.

Provider: Euronext Brussels