Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-12-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 12.05 uur) Maandag 24 december 2001

Maastricht, autodief aangehouden:
Een 22 jarige inwoner uit Maastricht is zondagmiddag 23 december 2001 door de politie aangehouden omdat hij aangetroffen werd in een gestolen auto. In zijn kleding had hij een vermoedelijk gestolen autoradio verstopt.
Een politiepatrouille zag zondagmiddag 23 december 2001 op de parkeerplaats van de Wilhelminakade te Maastricht een Belgische personenauto met hoge snelheid rijden. De auto werd daarop gecontroleerd op de Biesenwal te Maastricht. Daar bleek dat een ruitje van de auto ontbrak. Het glas van het ruitje lag over de achterbank verspreid. De bestuurder verklaarde dat hij de auto van een kennis geleend had. Bij controle bleek dat de auto op 15 december 2001 vanaf de Noormannensingel te Maastricht gestolen was. De bestuurder van de auto, een 22 jarige inwoner van Maastricht, werd daarop aangehouden. Bij een onderzoek aan zijn kleding kwamen een schroevendraaier, twee mesjes en een autoradio/cd-speler te voorschijn waarover hij geen plausibele verklaring kon geven. De inwoner van Maastricht werd daarna voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.
De auto vertoonde bij onderzoek verse aanrijdingschade. De auto bleek op 22 december 2001 bij een verkeersongeval te Maastricht, waarbij alleen blikschade werd veroorzaakt, betrokken te zijn geweest waarbij de bestuurder na het ongeval weggereden was zonder te stoppen. De aangehouden inwoner van Maastricht heeft heel wat aan de politie uit te leggen. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Schin op Geul, onder invloed achter het stuur:
Tegen een 29 jarige inwoner van Valkenburg is zondagavond 23 december 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het onder invloed besturen van een personenauto nadat hij bij een verkeersongeval betrokken was. De inwoner van Valkenburg veroorzaakte zondagavond omstreeks 18.30 uur op Strucht te Schin op Geul een verkeersongeval op het linker gedeelte van de weg. De gewaarschuwde politie rook bij de veroorzaker van het verkeersongeval een alcohollucht welk alcoholgebruik nog eens bevestigd werd door een alcoholblaastest. De bestuurder verkeerde zwaar onder invloed van drank. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse dit ook aan. Er werd een alcoholpromillage gemeten van 2.1 promille, een meer dan viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Valkenburg is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Maastricht, rijden onder invloed:
Tegen een 48 jarige inwoner van Maastricht heeft de politie zondagavond 23 december 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
De inwoner van Maastricht veroorzaakte omstreeks 18.40 uur op de Populierweg te Maastricht een aanrijding bij het wegrijden uit parkeerstand. Daarbij reed hij een geparkeerde personenauto aan waardoor schade ontstond. Na de aanrijding reed hij weg zonder te stoppen.
Een getuige noteerde echter het kenteken van de wegrijdende auto en gaf dit door aan de politie. Deze trof de bestuurder thuis aan en nadat vast stond dat hij in de auto gereden had werd hij aangehouden. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van bijna 2 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.