Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 24-12-2001 Politieberichten district Kerkrade ( JK - 12.00 uur) Maandag 24 december 2001

Kerkrade; inbraak in café
Zondag 23 december werd tussen 02.00-07.30 uur ingebroken in een café aan de Heistrat in Kerkrade. Men kwam het pand binnen door het forceren van een deur. Er werden twee speelautomaten opengebroken waarna men met de inhoud daarvan (enkele honderden guldens) er vandoor ging.

Landgraaf; inbraak woning
Een 29-jarige bewoonster van een woning aan de Koeweg in Landgraaf werd maandag 24 december omstreeks 04.35 uur gewekt door het blaffen van haar hond. Toen ze beneden ging kijken, ontdekte ze dat er in haar woning ingebroken was en dat nagenoeg alle kerstcadeaus die onder de kerstboom lagen gestolen waren. Ook werd een geldbedrag van enkele honderden guldens ontvreemd. Verder bleken de dieven bijna de hele inhoud van de diepvrieskist meegenomen te hebben. De in een aangrenzende stalling staande frituurpan was kennelijk door hen gebruikt. Het vet voelde namelijk nog warm aan. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.

Landgraaf; kluis gekraakt
In de nacht van zondag 23 op maandag 24 december werd ingebroken in een winkel aan de Paganinipassage in het winkelcentrum van Landgraaf. In de winkel werd de kluis open gebroken waarna men er men de inhoud daarvan (enkele duizenden guldens) vandoor ging. De politie stelt een onderzoek in.

Kerkrade; inbraak VVV-kantoor
Maandag 24 december zagen getuigen om 05.10 uur dat enkele mannen met een doos uit het VVV-kantoor aan de Kapellaan in Kerkrade kwamen. Ter plaatse bleek dat de voordeur geforceerd was en dat er in het kantoor ingebroken was. Wat er precies gestolen is, kon nog niet worden vastgesteld.