Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

KORTE BERICHTEN

(week 52)

---

Uitzending op 30 december om 16.00 uur

BURGEMEESTER NEEMT DEEL AAN 3D-WERELDSPEL

Zondag 30 december a.s. zendt de NPS het programma 3D-wereldspel, een wereldreis in 60 minuten uit op Nederland 3, aanvang 16.00 uur.
Het programma wil een groot publiek op ludieke wijze een andere kijk op de wereld bieden. Want ons wereldbeeld blijkt in veel gevallen ernstig aan vernieuwing toe, zo stellen de programmamakers. De burgemeester van Axel, Jan-Frans Mulder, vormde samen met Guido Metsers (kunstenaar en broer van acteur Hugo Metsers) de Zeeuwse afvaardiging.

Het programma is vorige week donderdag opgenomen in de studios in Hilversum. Aan de hand van onthullende en unieke korte filmpjes worden multiple choice vragen gesteld. Twaalf teams, per provincie een, buigen zich over vragen over andere volkeren en culturen en het beeld dat wij hebben van hun samenleving. Een voorbeeld: Hoe communiceert een Tibetaanse monnik? Antwoord: via z'n gsm! En wist u dat een inwoner van Nairobi, een zogenoemd derde wereld-land, keuze heeft uit maar liefst 14 internet providers?

Bijzondere ervaring
Hoewel het niet om winnen gaat, mag het winnende team een bedrag van 5.000 besteden aan een duurzaam project in de eigen provincie. En burgemeester, welk project kunt u blij maken?! De heer Mulder: Ik mag de uitslag van het spel natuurlijk niet verklappen. Het was een hele leuke en bijzondere ervaring.
De samenwerking met mijn teamgenoot verliep prima en ik kan gerust zeggen dat we ons niet hoeven schamen voor het resultaat! Dus: allemaal kijken op 30 december!

---

Gemeente na 15.00 uur gesloten

NIEUWJAARSRECEPTIE

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Axel zal plaatsvinden op woensdag 2 januari 2002 van 19.30 tot 21.00 uur in de raadszaal in het stadhuis, Markt 1 te Axel.
In verband met de nieuwjaarsbijeenkomst voor de gemeentelijke medewerkers is de gehele gemeentelijke organisatie vanaf 15.00 uur gesloten op woensdag 2 januari 2002.
In verband met een collectieve verlofdag en Nieuwjaarsdag is de gehele gemeentelijke organisatie gesloten op maandag 31 december 2001 en dinsdag 1 januari 2002.