Peugeot Nederland

Peugeot bestelwagens: succesvolle Leeuwen geheel op maat
Peugeot bestelwagens: succesvolle Leeuwen geheel op maat De Peugeot bestelwagens hebben meer succes dan ooit. In een dalende markt heeft Peugeot in 2001 circa 10% meer bestelwagens verkocht dan in 2000. Sterke punten zoals comfort, veelzijdigheid en lage exploitatiekosten weten veel klanten te overtuigen. Het allesomvattende bestelwagengamma en de deskundige dealerorganisatie dragen er aan bij dat de Peugeot bestelwagens een derde positie hebben op de markt. De introductie van de nieuwe Boxer op de Bedrijfsauto RAI 2002 zal deze positie verder versterken.

Peugeot heeft drie modellen op de Nederlandse bestelwagenmarkt. De kleinste bestelwagen in het aanbod van Peugeot is de Partner. De Partner is marktleider in zijn klasse en heeft in 2001 het grootste verkoopsucces in zijn carrière beleefd. Een stuk groter is de veelzijdige Peugeot Expert. Ook de Expert behoort tot de best verkochte autos in zijn klasse. Op de Bedrijfsauto RAI introduceert Peugeot naast de 95 pk (70 kW) HDi-motor een 110 pk (80 kW) sterke 2.0 HDi-krachtbron in de Expert. Innovatief is de nieuwe Peugeot Boxer. Met nieuwe technologieën zoals parkeerhulp en dode-hoek-detectie zet de nieuwe Boxer een maatstaf in zijn klasse.

Partner beleeft recordverkoop
De Partner is een zeer praktische bestelwagen die veel laadruimte en bovendien het comfort van een personenauto heeft. Door zijn compacte afmetingen is de auto zeer handig op de steeds drukkere wegen en in de nauwe stadscentra. De Partner is comfortabel, heeft een aangename hoge zit en zorgt ervoor dat zowel bestuurder als passagier makkelijk in en uit kunnen stappen. Bovendien beschikt de Partner over een grote laadruimte die makkelijk toegankelijk is. De klant kan kiezen uit twee benzinemotoren en twee economische dieselmotoren, waarvan een met commonrail-inspuiting.
De Partner is marktleider in zijn klasse en bereikte in 2001 het hoogste marktaandeel in zijn carrière. In 2001 werden in een dalende markt circa 5000 Partners verkocht, een marktaandeel van circa 6% tegenover 3,9% in 2000. De Peugeot Partner is vooral geliefd bij servicemonteurs en koeriersdiensten.
De Peugeot Partner is een bestelwagen op maat. De klant die desondanks nog meer specifieke eisen stelt aan zijn/haar bestelwagen heeft bij de Partner talrijke mogelijkheden om de auto met bijzonder handige opties verder aan te passen aan zijn of haar eisen. Zo is er voor elke klant wel een Peugeot Partner op maat te leveren.

Expert met sterkere HDi
Ook de Peugeot Expert behoort nog altijd tot de best verkochte autos in zijn klasse. De Expert sluit dan ook volledig aan bij de wensen van de klant. Naast de krachtige 138 pk (100 kW) 2.0 benzinemotor en een atmosferische 1.9 diesel van 70 pk (51 kW) is er een 95 pk (70 kW) 2.0 HDi motor leverbaar op de Expert. Daarnaast introduceert Peugeot op de Bedrijfsauto RAI 2002 een nog sterkere 2.0 HDi motor met 110 pk (80 kW) in de Expert. Deze nieuwe motor zal gekoppeld worden aan een eveneens nieuwe versnellingsbak die bijzonder soepel schakelt. De Expert is een stuk groter dan de Partner, maar is eveneens zeer praktisch in het gebruik. Allereerst heeft de Expert het voordeel dat de versnellingspook op het dashboard is geplaatst. Op deze manier ontstaat er ruimte om eventueel een tweepersoons bankje op de passagiersplaats te monteren. Er kunnen dan inclusief de bestuurder drie personen meerijden terwijl de laadruimte even groot blijft. Ook is de Expert leverbaar met een korte en een lange wielbasis, met een enkele of dubbele cabine of als pick-up of koelwagen. De Peugeot Expert wordt vanaf heden nog completer uitgerust. Zo beschikt de auto nu standaard over een in hoogte verstelbaar stuurwiel en een derde remlicht. Tevens wordt er bij de optie airconditioning ook een thermisch isolerende voorruit geleverd. Als extra is een optiepakket Pack Avantage leverbaar.
Net zoals de Peugeot Partner werd ook de Expert in 2001 meer verkocht dan in 2000. De Expert is vooral populair bij installatiebedrijven en koeriersdiensten die grotere hoeveelheden pakketten moeten bezorgen.

Nieuwe Boxer is wereldpremière
Na zijn introductie in 1994 heeft de Peugeot Boxer een nieuw tijdperk ingeluid voor de bestelwagens van Peugeot. Mede daarom is de Peugeot Boxer dan ook in 1998/1999 verkozen tot Bestelauto van het Jaar. In de afgelopen jaren is de Peugeot Boxer samen met de op dezelfde basis gebaseerde Citroën Jumper en de Fiat Ducato de best verkochte bestelwagen in Europa geworden. Nu 8 jaar later zal Peugeot de Boxer vernieuwen zodat de auto weer volledig opgewassen is tegen de eveneens gemoderniseerde concurrentie. De nieuwe Boxer zal beschikken over een breed gamma HDi-motoren en zal optioneel voorzien zijn van diverse technische noviteiten zoals een dode-hoek-detectie op de linker buitenspiegel en een parkeerhulp. De nieuwe Boxer zal in diverse carrosserieën worden geleverd.
De Boxer is het model van Peugeot in het K2/K3-segment. Deze marktsegmenten kenmerken zich door een maximaal laadvermogen tussen de 2.000 kg en de 3.500 kg. In deze klasse ligt het nuttig laadvermogen tussen de 900 kg en de 1800 kg, terwijl het laadvolume groter is dan 6 m³.
De nieuwe Peugeot Boxer beleeft zijn wereldpremière op de Bedrijfsauto RAI 2002 te Amsterdam. In de komende weken zal er gedetailleerde informatie over de nieuwe Boxer bekendgemaakt worden, waarna de commerciële lancering van de auto plaats zal vinden in de loop van het eerste kwartaal van 2002.

Utrecht, 21 december 2001