Fortis Bank

Persbericht Swiss Life (France) / Fortis

Onderhandelingen begonnen tussen Swiss Life (France) en Fortis

Swiss Life (France) en Fortis zijn in onderhandeling over de levensverzekeringsactiviteiten van Fortis in Frankrijk. Als deze besprekingen positief verlopen zou dit ertoe kunnen leiden dat Swiss Life (France) in het bezit komt van alle aandelen van Fortis France S.A., waarvan de belangrijkste activa bestaan uit de levensverzekeringsmaatschappij Fortis Assurances S.A.

Voor Fortis zou deze overdracht geheel passen in het kader van het aangekondigde programma voor de strategische herziening van de operationele eenheden van het bedrijf. De bankactiviteiten van Fortis in Frankrijk (Fortis Banque S.A.) blijven buiten deze ontwikkelingen.

Voor Swiss Life (France) zou deze aankoop een nieuwe stap betekenen in haar streven naar verdere ontwikkeling op de Franse markt voor personenverzekeringen. Deze externe groei zou met name de distributie via exclusieve kanalen versterken, evenals de verschillende activiteiten van Swiss Life (France) op het gebied van verzekeringen, sparen, pensioenen en beleggen zowel in euro s als via beleggingsgerelateerde producten.

De complementariteit van de knowhow en het verkooppersoneel van beide bedrijven zou ongetwijfeld leiden tot een groter groeipotentieel, waardoor tal van nieuwe kansen ontstaan voor de interne en externe medewerkers van de betrokken partijen.

Bij een positieve uitkomst van de onderhandelingen kan de operatie in de eerste semester van het jaar 2002 gestalte krijgen, nadat de vertegenwoordigers van het personeel zijn geraadpleegd en de bestuurlijke en toezichthoudende autoriteiten hun toestemming hebben verleend.

In overeenstemming met de geldende wetgeving zijn de sociale overlegorganen van de betrokken partijen vandaag geïnformeerd over de huidige ontwikkelingen.

Perscontacten:

Swiss Life (France)                       Fortis
Anne-Marie Lasry                          Liliane Tackaert
+ 33 (0)1 40 82 38 51                     +32 (0)475 52 09 30
annemarie.lasry@swisslife.tm.fr           Liliane.tackaert@fortis.com