Evere - Traditionele kerstklassiekers pronken op het feestmenu bij de klanten van Carrefour Hypermarkten en GB Supermarkten (Super GB, Super GB Partner en Contact GB).
Voor het voorgerecht gaat de voorkeur uit naar oesters, ganzenlever, zalm, kreeft, garnalen, langoestines en krab.
Kalkoen staat voornamelijk op het hoofdmenu in Vlaanderen en
Brussel. Bij wild, fonduevlees en verse vis is een stijging merkbaar.
Er is duidelijk een trend naar minder exotische gerechten (springbok,
koudou, krokodil, ...).
Kaasschotels verkopen als zoete broodjes. Voor het dessert gaat de
voorkeur van de Belg nog altijd naar de traditionele kerststronk
zowel uit de bakkerij-, als uit de diepvriesafdeling.
Wijn en champagne doen het goed en een mooie vooruitgang is
merkbaar van alcoholische dranken (bijvoorbeeld cognac, ...) die een
tendens hadden om te dalen.
Een succesverhaal zijn de cadeaukoffers uit de parfumerieafdeling.
De verkoop van zondag 23 december bij Carrefour Hypermarkten en GB
Supermarkten was een succes.
Voor bijkomende informatie over de eindejaarsfeesten bij Carrefour
(www.hypercarrefour.be) en
GB Supermarkten (www.super.be) kan u contact opnemen met Carrefour
Belgium:
Geneviève Bruynseels tel: 02/729.18.14 of
Press & Promotion - Caroline Neels (tel: 053/41 81 42)
Loba - Karen Segers (tel: 013/32 62 11)
Carrefour Belgium wenst u alvast mooie kerstdagen en een fijn 2002!
Ots original text: Carrefour
Beschikbaar op internet: http://www.newsaktuell.be