Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandagmorgen 24 december 2001
09:31 maandag 24 december 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033 of 06-51528156
Ik verzorg vanaf heden de voorlichting tot donderdagmorgen a.s.


* Bromfiets botst tegen snorfiets

MEPPEL Zondagmiddag is een 81-jarige man uit Meppel gewond geraakt bij een aanrijding op de Burgemeester Knopperslaan. Vermoedelijk heeft hij met zijn snorfiets de weg willen oversteken en is toen daarbij aangereden door een bromfiets die hem wilde inhalen. Op het moment dat de bestuurder van de bromfiets, een 16-jarige inwoner van Zwartsluis, bezig was de snorfietser in te halen, reed deze naar links, waardoor beiden met elkaar in botsing kwamen. De man uit Meppel is opgenomen in het ziekenhuis in Meppel met hoofdwonden en vermoedelijk een hersenschudding. De bromfietser kwam er, behoudens enkele kneuzingen, goed van af.


* Auto tegen boom (vervolg van zondag)

SCHOONEBEEK Bij de aanrijding zondagmorgen op de Nieuw Amsterdamseweg is de 25-jarige A. Hoogland uit Schoonebeek om het leven gekomen. De man reed richting Schoonebeek en is in een slip terechtgekomen, waarbij hij de controle over de auto is kwijt geraakt. Hij is tegen een aan de rechterzijde van de weg staande boom tot stilstand gekomen en ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.


* Inbraak in auto

ANNEN Een 59-jarige inwoner uit Annen deed gisteren aangifte van diefstal uit zijn auto. In de nacht van zaterdag op zondag is de achterruit van zijn auto ingeslagen en werd uit het dashboardkastje een portefeuille gestolen. Hierin zaten een rijbewijs en kentekenbewijs. De eigenaar had niets van de diefstal gemerkt, terwijl de auto onder de carport naast de woning aan de Zetstee stond.


* Inbraak in schuurtje

ASSEN Gisteren werd ontdekt dat er in de nacht van zaterdag op zondag was ingebroken in een schuurtje achter een woning aan de Lesturgeonstraat. Door het forceren van een deur, wisten de daders in de schuur te komen. Gestolen werden 3 fietsen, een boormachine, een schuurmachine en een gereedschapskist met gereedschap. Totale schade is niet bekend.


* Ruit ingegooid

EMMEN Gisteravond is er bij een gebouw aan de Boermarkeweg een ruit van 2 x 2 meter ingegooid met een straatklinker. Er kon nog niet vastgesteld worden of de daders ook in het pand zijn geweest en of er iets vermist wordt.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe