Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
A G A L E V K A M E R F R A C T I E

Brussel, 20 december 2001

Vereenvoudigde treindienst op 24 en 31 december te vergaand. Alle stations en lijnen moeten open blijven



Agalev heeft er begrip voor dat de treindiensten op maandag 24 en 31 december worden vereenvoudigd. Heel wat pendelaars zullen inderdaad een dag verlof nemen om de brug te maken naar Kerst en Nieuwjaar.

Deze vereenvoudiging kan echter enkel slaan op de pendeltreinen tijdens de spitsuren. Tegenover een kleiner aantal pendelaars staat echter een te verwachten groter aantal dagjesmensen die inkopen willen doen of familie bezoeken.

Het is dus onaanvaardbaar dat de lijnen die normaal enkel een weekdagbediening hebben zoals de lijnen Braine-l'Alleud-Aalst, Halle-Vilvoorde en Aalst-Burst op deze twee dagen worden afgeschaft. Maar ook op andere lijnen die wél tijdens de weekendperiode rijden zijn er stations die nu niet bediend zullen worden. Op andere lijnen zal er slechts een tweeuurlijkse bediening zijn.

De vereenvoudigde dienst tijdens deze dagen dient mag niet zomaar de gewone weekenddienst overnemen. Alle lijnen en alle stations dienen bediend te blijven, overal moet minstens een uurlijkse bediening gegarandeerd worden.

Agalev eist dus dat de NMBS haar uurroosters op 24 en 31 december aanpast om aan de vraag naar mobiliteit tijdens de feestdagen tegemoet te komen.

Willy Vanderstappen, Politiek secretaris
Agalev Halle-Vilvoorde

Lode Vanoost, Agalev-Volksvertegenwoordiger

---
Meer informatie:
Agalev Kamerfractie
Tel. 02-549 84 18 Fax 02-549 87 98
e-mail: fractie.kamer@agalev.be