Ingezonden persbericht


Bulletin van de Arabische Democratische Partij

- Amsterdam
Bulletin nummer 4
24-12-2001

Ideeën van de ADP

Onze acties worden gehoord!
M. Aboustif heeft bij de uitzending van de ADP (eind augustus 2001) op KleurNET TV gepleit voor afschaffing van schoolgeld en meer investering in allochtone en autochtone kinderen en leerlingen binnen het onderwijs. Wil je achterstanden wegwerken, dan moet je het betaalbaar houden. En wat blijkt, toen kwam de PvdA met een nieuw punt in hun verkiezings-programma, namelijk om aandacht aan het schoolgeld te besteden. En nu, drie maanden later, heeft staatssecretaris van Onderwijs Hermans voorgesteld het schoolgeld helemaal af te schaffen. Een nieuwe partij als de ADP kan dus belangrijk zijn, of is in ieder geval "on the ball' in het agenderen van politieke ideeën die voor iedere Nederlander van belang kunnen zijn.
Stop ondoordachte privatisering
De ADP heeft ook al langer kritiek geleverd op de versnelde vorm van privatisering van overheidsbedrijven en terecht gewezen op het ontbreken van goed management in wat we toch vaak zien als nutsvoorzieningen. NS, KPN, UPC, GVB, de ervaringen zijn bedroevend en vaak vooral ten koste van hen, die het moeilijk hebben, service is er niet meer bij, blijf maar in de kou staan! Die privatisering is op dit moment ook een grote factor in het vergroten van de werkeloosheid, de KPN bijvoorbeeld ontslaat duizenden.

Er wordt op veel niveau's gerommeld. Fraude, zakkenvullerij, supersalarissen alleen voor de top, verspilling en grootse plannen die nergens op slaan. Militaire en civiele projecten die niet in het belang zijn van de burger, alleen van bedrijven en leveranciers of dienen om internationale baantjes te verzekeren voor politici. De overheid let niet goed op, blijkt keer op keer. De ADP eist dan ook onmiddellijk onderzoek in de bouwfraude zaak. Alle bouwondernemingen die in de afgelopen 10 jaar iets met de overheid van doen hebben gehad zouden onderzocht moeten. Wij vragen de regering ideeën te formuleren om in de toekomst dit soort praktijken te voorkomen. Echt onafhankelijke instanties, niet de zaak weer in de doofpot omdat kamerleden of ministers hun vriendjes hielpen.
Mega-Banenmarkt
Onlangs is een grootschalige banenmarkt georganiseerd door de Gemeentelijke Sociale Dienst en de gemeente Amsterdam. Hier werd getracht de werkeloosheid te bestrijden en meer werkgelegenheid te creeeren,

De Megabanenmarkt blijkt ondertussen een onding, waar mensen als nummers behandeld worden en het aangeboden werk vaak niet meer inhoudt dan krantenbezorger worden. Waarom niet echt kijken naar wat werklozen willen en kunnen en hun belang ook meewegen! Met name voor arbeidskrachten die niet of onvoldoende met automatisering om kunnen gaan of qua taalvaardigheid beperkt zijn, zou er veel gedaan kunnen worden, bijvoorbeeld hulp om als zelfstandige ondernemer aan de slag te gaan. Nu is de banenmarkt een soort Big Brother kamp, waar de files worden opgeschoond, maar de werkgevers wegblijven. De politiek verantwoordelijken moeten hier de consequentie trekken! Internet is geen wonderolie
Men wil iedereen betrekken bij politiek, bestuur en samenleving, maar kiest veel te eenzijdig voor Internet en dwingt dat via b.v. het eigenwijze CIAO project ook aan iedereen op.Dat sluit velen buiten en is in wezen een vorm van discriminatie. Niemand hoeft aan de computer, we kunnen ook nog gewoon communiceren, maar dan moet op televisie, in kranten en in de politiek wel geluisterd worden en moeten juist de andere culturen hun eigen geluid laten horen. De ADP claimt dan ook ruimte en aandacht van b.v. AT5, dat meestal alleen de 'grote' partijen ruimte geeft.
De Oorlog
Nederland is overhaast en ondoordacht betrokken geraakt bij een oorlog, maar dient ook te beseffen dat met name de Islamitische minderheden in eigen land ook slachtoffer zijn.
Racisme en discriminatie wijst de ADP af!

Arabische Democratische Partij
020-6228582
fax 020-4211267

email
arabdp@hotmail.com
website
www.kleurnet.nl
/arabdp
Postbus 10724, 1000 ES A'dam