Beers Bedrijfsauto

Twee bijzondere Scania's voor Lankelma

24/12/2001
Lankelma Geotechniek uit het Noord-Hollandse Zuidoost-Beemster heeft onlangs twee zeer bijzondere Scania's in gebruik genomen. Het betreft twee track-truck sondeervoer-tuigen gebouwd op 4x4 Scania chassis, type R114CB4x4HZ, met rupsbanden. Dankzij deze configuratie kunnen de voertuigen op elk type terrein uitstekend uit de voeten. De voertuigen zullen internationaal worden ingezet voor geotechnisch bodemonderzoek. Eén van de voertuigen is uitgerust met rechtse besturing voor inzet bij Lankelma Pilling & Engineering in Groot Brittannië. De beide voertuigen zijn afgeleverd door de vestiging van Beers Bedrijfsauto b.v. te Amsterdam.

Lankelma Geotechniek maakt deel uit van de omvangrijke Lankelma Groep. Het bedrijf is al sinds 1896 actief op de markt voor funderingstechniek en geotechniek en kan dus bogen op een ruime ervaring. Met vestigingen in Groot Brittannië is Lankelma ook internationaal actief.

De keuze voor de twee Scania track-trucks werd mede bepaald door de goede ervaringen die Lankelma met eerdere Scania's had opgedaan. Tevens waren de flexibele specificatie van de chassis en de maatgesneden oplossingen voor de specialistische opbouw belangrijke factoren.