Politiebericht Den Bosch 24-12-2001
Persbericht district Den Bosch

AANGEHOUDEN NA VERNIELINGEN (Drunen)

Een getuige zag zondagmiddag twee jongeren uit Drunen, 18 en 14 jaar, die bezig waren met het plegen van vernielingen bij de tennisclub aan de Pr. Hendrikstraat in Drunen. Hij hield het tweetal aan en droeg ze over aan de politie. Het tweetal had zandzakken in een zandcon-tainer en 3 windschermen voorzien van reclame-uitingen in brand gestoken, twee scorepalen en ander klein materiaal vernield. De schade wordt geschat op f. 5000,00

GEWELDPLEGING NA POGING DIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

In een winkel aan de Orthenstraat in s-Hertogenbosch ontstond zondagmiddag ruzie tussen drie, kennelijk bij elkaar horende bezoekers en twee personeelsleden. Een van de drie bezoekers kwam uit een paskamer waarbij werd gezien dat hij onder zijn jack een uit een van de winkelrekken afkomstige jas droeg. De bezoeker werd daarover aan-gesproken door een van de personeelsleden waarna er enig duw- en trekwerk ontstond. Dat resulteerde uiteindelijk in enkele raken klappen op het gezicht van het personeelslid. Toen een ander personeelslid de toegangsdeur van de winkel wilde afsluiten kreeg ook deze enkel rake klappen in het gezicht. De drie bezoekers hebben zich vervolgens uit de voeten weten te maken met medeneming van een jas ter waarde van f. 279,00.

VERNIELING EN BRANDSTICHTING (s-Hertogenbosch)

In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een sportcomplex aan de Saren in s-Hertogenbosch. In de kantine is zowat de gehele inventaris vernield. De rolluiken aan de buitenzijde van de kantine waren alle beschadigd. Het materiaal hok is in brand gestoken en moest door de brandweer worden geblust.

MISHANDELD NA VERKEERSGEDRAG (s-Hertogenbosch)

Nadat er maandagmorgen op het Rompertcentrum in s-Hertogenbosch tussen twee automo-bilisten onenigheid was ontstaan over elkaars verkeersgedrag, kreeg een 55-jarige inwoner van s-Hertogenbosch enkele klappen van de nog onbekende bestuurder van en bestelauto. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie

GEWOND BIJ VERKEERSONGEVAL (s-Hertogenbosch)

Een 30-jarige bromfietsster uit Vught is maandagmorgen gewond geraakt toen zij op de krui-sing van de Hekelaan met de Van Veldekekade en de Zuid Willemsvaart in botsing kwam met een personenauto. De personenauto, bestuurd door een 37-jarige inwoner van s-Hertogenbosch, reed over de Zuid Willemsvaart in de richting van de Van Veldekekade. De bromfietsster verleende hem op de kruising geen vrije doorgang en liep tengevolge van de aanrijding zodanig knieletsel op dat zij moest worden opgenomen in het ziekenhuis.